Wentelteefjesfittie: klutsen of niet?
In vergelijking met Nederland-Argentinië zullen sommigen het een kwestie van minder groot belang achten, maar voor wiskundemeisje Ionica Smeets en MacGyver-wetenschapper Rolf Hut is het een zaak van grote importantie: hoe maak je de lekkerste wentelteefjes?
Smeets - zelfbenoemd wentelteefjeskenner en -liefhebster - twitterde laatst dat ze het ideale recept gevonden had: eerst de boterham door de melk halen en dan door het ei. Hut hangt de methode van zijn oma aan: alles geklutst en daar het brood doorheen halen.
Om de kwestie voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen, heeft wetenschapper Hut een dubbelblind experiment ontworpen. Hij roept iedereen op mee te doen en de uitkomst van de test via zijn site in te voeren. Eind augustus eindigt het experiment en zullen beiden de uitslag bekend maken.
Doe de test op rolfhut.nl/wentelteefjes
undefined
Op mijn 34ste ontdekt dat er een andere manier is om wentelteefjes te maken: eerst weken in melk, daarna pas in ei. Level up!
— Ionica Smeets (@ionicasmeets) 25 september 2017