Wentelteefjesfittie: klutsen of niet?

In vergelijking met Nederland-Argentinië zullen sommigen het een kwestie van minder groot belang achten, maar voor wiskundemeisje Ionica Smeets en MacGyver-wetenschapper Rolf Hut is het een zaak van grote importantie: hoe maak je de lekkerste wentelteefjes?

Wentelteefjes/Verloren brood/Pain perdu. Hoe maak je ze het lekkerst?Beeld thinkstock

Smeets - zelfbenoemd wentelteefjeskenner en -liefhebster - twitterde laatst dat ze het ideale recept gevonden had: eerst de boterham door de melk halen en dan door het ei. Hut hangt de methode van zijn oma aan: alles geklutst en daar het brood doorheen halen.

Om de kwestie voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen, heeft wetenschapper Hut een dubbelblind experiment ontworpen. Hij roept iedereen op mee te doen en de uitkomst van de test via zijn site in te voeren. Eind augustus eindigt het experiment en zullen beiden de uitslag bekend maken.

Doe de test op rolfhut.nl/wentelteefjes

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden