Albert Heijn brengt met een nieuwe interactieve spaaractie dinosaurussen tot 'leven'. Samen met bioloog Freek Vonk kunnen kinderen zo alles te weten komen over dino's. Met een speciale virtualreality-bril en een app kun je een aantal dino's zien bewegen.
Albert Heijn brengt met een nieuwe interactieve spaaractie dinosaurussen tot 'leven'. Samen met bioloog Freek Vonk kunnen kinderen zo alles te weten komen over dino's. Met een speciale virtualreality-bril en een app kun je een aantal dino's zien bewegen. © ANP

Wat kost het om alle 160 dinoplaatjes te sparen?

Ionica zag een getal

Er staan dranghekken en een roedel smekende kinderen bij de Albert Heijn: de supermarkt heeft weer eens een nieuwe spaaractie. Deze keer is het doel 160 verschillende dinoplaatjes te verzamelen. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijg je vier plaatjes. Hoe lang duurt het voor de ijverig sparende kinderen (en hun licht wanhopige ouders) hun verzamelalbum vol hebben?

In principe heb je 160 kaartjes nodig, maar iedereen die weleens heeft meegedaan aan zo'n spaaractie kent de vloek van de dubbele. Op een gegeven moment heb je wel vier keer de pliosaurus, maar blijf je tevergeefs wachten op de oviraptor. Zelfs als je een miljoen kaartjes hebt verzameld, kan het gebeuren dat die ene er nog steeds niet tussen zit.