Plannen christenen voor actie tegen Darwin

Een deel van kerkelijk Nederland maakt zich op voor een massa huis-aan-huis actie tegen de evolutietheorie van Darwin, begin volgend jaar....

Via een open brief van tientallen predikanten en een website creatie.info proberen de organisatoren fondsen te werven voor de verspreiding van de brochure ‘Evolutie of Schepping, wat geloof jij?’. Daarvoor is 400 duizend euro nodig, is de schatting.

De actie vindt plaats aan de vooravond van de 200-ste geboortedag van Charles Darwin (1809-1882), die wereldwijd gedurende het gehele jaar zal worden herdacht. In 2009 wordt ook herdacht dat in november 1859 Darwins boek On The Origin of Species verscheen, dat de basis legde voor de moderne inzichten in evolutie en soortvorming.

Ook in Nederland staan tal van activiteiten op de kalender in het kader van het Darwin-jaar. Daarmee, aldus de organisatoren van de tegenbrochure, zullen veel Nederlanders met evolutie in aanraking worden gebracht, ‘gewild of ongewild’.

De organisatie creatie.info uit Doorn zet daar tegenover dat technisch niet is aan te tonen of de mens op aarde is gekomen door schepping of evolutie. Om geld bijeen te brengen voor de actie is een bedelbrief verzonden naar 7500 predikanten in Nederland en Vlaanderen.

De brochure moet op, of kort voor, 12 februari (de 200ste geboortedag van Darwin) worden verspreid,

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden