GADGETDESKRadio 3Sixty

Op de Radio 3Sixty luister je Spotify, FM, DAB+ en podcasts. Leuk, maar een tikje overdadig

Het ziet eruit als een radio en luistert ook naar de naam radio, maar toch is de Radio 3Sixty van de Duitse audiofabrikant Teufel méér dan een radio.

Laurens Verhagen
De Radio 3Sixty van Teufel. Beeld Teufel
De Radio 3Sixty van Teufel.Beeld Teufel

De überradio, laten we hem zo maar even noemen, is van alles in één: een klassieke radio met FM-ontvangst, DAB+ (digitale radio) en internetradio voor het ontvangen van radiozenders van over de hele wereld. Verder ondersteunt hij Spotify Connect en bluetooth. Het gevolg is een overdaad aan muziek, podcasts of klassieke radio.

Die overdaad is zowel de kracht als de zwakte. Om met het laatste te beginnen: lang niet iedereen zal behoefte hebben aan die stortvloed aan opties of aan het kennismaken met net die obscure postpunk-zender uit Slovenië. Wie alleen digitale radio wil, is prima af met een goedkoop DAB+-modelletje, dat ook al toegang geeft tot ruim duizend verschillende zenders. Ook mensen die alleen Spotify willen verbinden met een bluetoothspeaker, zijn een stuk goedkoper af met een apparaat dat alleen in deze behoefte voorziet. Teufel, maar ook genoeg andere fabrikanten hebben dat soort speakers in huis.

De Radio 3Sixty lijkt bedoeld voor een kleine groep liefhebbers die werkelijk geen mogelijkheid onbenut willen laten. De bediening gebeurt via de grote draaiknoppen, met de Teufel-app of met stembediening. Gemiste kans: deze werkt alleen met Engelse commando’s via Alexa (van Amazon) en niet met de (Nederlandstalige) opties van Google of Apple. Overigens biedt Teufel ook nog steeds de vorige versie (zonder stembediening) voor vijf tientjes minder.

Naast de veelzijdigheid is de geluidskwaliteit van de tafelradio een ander ijzer in het vuur. Er komt een mooi vol geluid uit met diepe bassen. Een flink pre-coronafeest bouwen gaat uiteraard niet (daarvoor heeft Teufel andere apparaten in huis), maar het luisteren naar muziek gaat uitstekend.

Over het uiterlijk van het oerdegelijke Duitse apparaat valt een boompje op te zetten. Verwacht geen loeistrakke vormgeving à la Sonos. In plaats daarvan is het een retro-vertaling van zo’n Philips-radio van vroeger, met toevoeging van een lcd-scherm. Je moet ervan houden.

Deze 21ste eeuwse wereldontvanger is een interessante toevoeging aan het assortiment van het in Nederland relatief onbekende Teufel, dat zijn aanbod gestaag uitbreidt. Met deze tafelradio dus, maar ook met een smartspeaker met stembediening (ook hier helaas alleen Alexa) en met goedklinkende Airpod-achtige oortjes.

Teufel Radio 3Sixty € 299,99

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden