Nina vol van haar eigen 'unieke visie'

Groot nieuws van het Nina-front: Brink leeft, en hoe. Voor de media houdt ze zich al weken schuil, maar op het internet speelt ze een ouderwetse thuiswedstrijd....

Deze wereldwijde club spant zich in om het internet zo goed mogelijk te laten functioneren, bijvoorbeeld door uniforme communicatie-protocollen geaccepteerd te krijgen.

WOL-debacle of niet, Brink is kandidaat voor de International Board of Trustees (bestuur) van Isoc. 'Haar kandidatuur brengt ons natuurlijk ernstig in verlegenheid, maar er is niets meer aan te veranderen', verzucht Kees Neggers, directeur van SURFnet, het Nederlandse computernet voor hoger onderwijs en onderzoek. Neggers is nu de enige Nederlander onder de vijftien Isoc-trustees.

Eenderde van hen treedt jaarlijks af. Voor de vrijkomende zetels koos het Isoc-bestuur tien kandidaten uit dertig voordrachten. Vervolgens krijgen de leden de kans zich een oordeel te vormen en hun stem uit te brengen - uiteraard allemaal via internet.

De kandidaten mogen ook zichzelf aanprijzen. Brink doet dat met kenmerkende bescheidenheid. 'Ik heb onschatbare ervaring opgedaan in netwerken, campagne voeren, mensen aansturen en stimuleren, en samenwerken in een team om gemeenschappelijke doelstellingen te realiseren', zegt ze bijvoorbeeld. 'Politieke en ethische activiteiten' blijkt zij te rekenen tot haar 'sterkste kanten'.

Brink is in januari als kandidaat voorgedragen, lang vóór de beursgang van World Online. 'Wij dachten met haar een goede kans te maken op een tweede Nederlandse trustee', legt Neggers uit. Eén hoop heeft hij nog: 'Het woord is nu aan de leden.'

En die gaan niet op Brink stemmen, denkt Jan Prins van het Nederlandse Isoc-bureau. 'Op dat punt heeft Isoc een reputatie hoog te houden. Vorig jaar was Steve Case kandidaat, de baas van America Online, en die heeft het evenmin gehaald.'

Het laatste woord is aan Brink: 'Ik zie ernaar uit om al mijn energie en toewijding te geven aan Isoc.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.