Mals biefstukje kwestie van genetica

Speelt geluk nu nog een belangrijke rol in het al dan niet bemachtigen van een mals stukje vlees, binnen afzienbare tijd zal dat mogelijk definitief tot het verleden behoren....

ANP

De wetenschappers hebben bij onderzoek onder Charolais-runderen een gen ontdekt dat beslissend is of een biefstukje mals danwel taai wordt. Het gen stuurt de productie van een bepaald proteïne aan die de stevigheid van de spier bepaalt, meldde de Duitse krant Die Welt zaterdag. De onderzoekers trachten nu een gentest te ontwikkelen waarmee boeren in een vroeg stadium vast kunnen stellen of ze malse danwel taaie runderen op stal hebben staan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden