Review

Kerstspel (1): Run Sackboy! Run! - op de loop voor een boze stofzuiger

De feestdagen kunnen lang duren zonder het juiste vermaak. De Volkskrant serveert in zes dagen nog even snel wat virtuele verzetjes uit de laatste games van 2014. Dag 1: Run Sackboy! Run!

Peter van Ammelrooy
Sackboy (Sackgirl) belaagd door een stekelig paard - ongebruikelijke hindernissen in Run Sackboy! Run. Beeld Firesprite
Sackboy (Sackgirl) belaagd door een stekelig paard - ongebruikelijke hindernissen in Run Sackboy! Run.Beeld Firesprite

Het is godsonmogelijk dat iemand ooit het einde haalt van LittleBigPlanet 3, het derde en meest recente klim-, klauter- en scheppingsavontuur van Sackboy. Met miljoenen thuisgebrouwen levels is één mensenleven niet genoeg om heel het universum van Sony's aandoenlijke gebreide held met buikrits tot de laatste uithoek te verkennen.

God mag dus weten waar we de tijd zouden moeten vinden om ons te verdiepen over Run Sackboy! Run!. Gelukkig heeft dit portable Sackboy-spel een andere, simpelere opzet. Het is wat in gamejargon een endless running game heet - een spel waarbij je enige opgave is om uit de klauwen van het noodlot te blijven door het op een lopen te zetten, over obstakels te springen (of daaronder door te schuiven) en ondertussen punten te verzamelen.

null Beeld Firesprite
Beeld Firesprite

In Run Sackboy! Run! wordt onze held op de hielen gezeten door de Negativtron, voor wie niet bekend is met de LittleBigPlanet-wereld een stofzuiger met een kwade inborst.

Niets van wat het spel laat zien wijkt af van andere titels in het genre al langer laten zien, zoals Temple Run, Pitfall! of Canabalt (apps die verkrijgbaar zijn op mobiele telefoons en tablets). Het is vooral de schitterende aankleding die het spel onderscheidt van zijn concurrenten. Dát én de mogelijkheid om uitdossingen van Sackboy en andere items die je in deze portable game wint over te zetten naar de grote LittleBigPlanet-games.

Voor de ware fans moet dat méér dan genoeg zijn.

Run Sackboy! Run! (Firesprite/Sony)
Uitgebracht voor iOS, Android, PlayStation Vita
Geschikt bevonden voor 7 jaar en ouder (PEGI)

null Beeld Firesprite
Beeld Firesprite

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden