Ja, dit staat ook op het internet

Een volstrekt arbitraire, vrijwel willekeurige, in veel gevallen contextloze, omgekeerd chronologische dagelijks aangevulde verzameling opmerkelijk- en demoeitewaardheden uit de vergaarbak die het internet heet.

Redactie
Een knikje naar de meester: de niezende panda. Beeld YouTube
Een knikje naar de meester: de niezende panda.Beeld YouTube

2 juni

Drie Chinese bedrijven sturen valse berichten de wereld in over Kentucky Fried Chicken (KFC), de grootste restaurantketen in China: de kip van de fastfoodketen zou genetisch gemodificeerd zijn en zes vleugels en acht
poten hebben. KFC is vanzelfsprekend not amused en neemt stappen.

2 juni

Ophef bij de Britten. De hond Matisse heeft de talentenjacht Britain's Got Talent gewonnen, maar in de finale bleek hij te zijn vervangen door een stunthond.

29 mei

Nog een filmpje. Dit keer voor de liefhebbers van LEGO. En liefhebbers van firstpersonshooters. En dan vooral voor de liefhebbers van beide. Kijkt u maar naar deze knappe animatie van Andrew M. Films.

Omdat mensen babydieren nou eenmaal schattig vinden, voor u in de aanbieding: een babyolifant, die overeind wordt geholpen door zijn familie. In het Zuid-Afrikaanse Kruger Park (altijd ook even verwijzen naar dit filmpje: Battle at Kruger).

28 mei

'Mannen weten waarom', is de slogan van het biermerk Jupiler. Eerlijk gezegd weten mannen helemaal niet waarom, want dat wordt niet uitgelegd. Dat terzijde. En kent u Kornuit, dat hipsterbiertje van Grolsch? Gebrouwen door mannen met baarden.

U herinnert zich misschien ook nog die reclame van Bavaria, waarin brave huisvaders hun oerinstinct volgen (zie hiernaast). Enfin, punt is duidelijk: waar is de vrouw?

Dat dachten de Nederlandse brouwers, verzameld onder de naam Brouwers van Nederland (oa Heineken, Bavaria, Grolsch en een heleboel kleinere merken), ook. Vandaar nu de campagne Love Bier, 'een campagne die Nederlandse vrouwen oproept zich niet te laten weerhouden door sociale conventies rondom bier'.

Daar hoort ook een televisiecommercial bij. Oordeelt u zelf.

27 mei

Zou u 'm omdoen? Een camera die een foto maakt van alles waar u opgewonden van raakt? Dat dacht ik al. Maar de gadget bestaat dus wel. Voor honden, welteverstaan. Hij meet de hartslag en schiet op basis daarvan een foto. Hieronder een slideshow met foto's verzameld door The Guardian.

En hiernaast een foto, geplukt van Reddit. Een rat die voor het eerst een watermeloen eet. Waarom niet.

null Beeld Reddit
Beeld Reddit

26 mei

Paus Franciscus is de paus van het volk. Maar aan volksvermaak nummer één heeft de van oorsprong Argentijnse geestelijke zich al 25 jaar niet meer gewaagd: televisiekijken heeft hij sinds 1990 afgezworen. Dit zei hij in een interview een Argentijnse krant.

Het stadje Astoria in de Amerikaanse staat Oregon wordt momenteel overspoeld door honderden zeeleeuwen. Inwoners zijn ten einde raad en hebben een nieuw plan bedacht: de inzet van een levensgrote nep-orka.

Dat je van masturberen blind wordt, was al langer bekend. Maar uit een vandaag verschenen video uit 2000 van Mucahid Cihad Han, zelfbenoemd televangelist, blijkt dat de kans ook groot is dat je 'zwangere handen' krijgt in het hiernamaals. Handjes boven de dekens dus.

Paus Franciscus Beeld anp
Paus FranciscusBeeld anp

22 mei

Pacman, het diertje/dingetje dat ons deed terugdenken aan internetloze tijden, bestaat 35 jaar. Dat is wel even een paar minuten spelen waard, niet? Vooral hier kan het, en hier, en hier en hier.

Eind van de week, lang weekend voor de boeg: we gooien er een klassieker in voor tijdens de afwas. Kom er maar in, This American Life. In 2011 alweer stuitte het programma op het originele recept voor Coca Cola (dat houden ze zelf vol althans), en besloot het na te maken. Beluisteren of het lukt kan hier, en is aan te raden, maar fascinerender is eigenlijk het tweede deel van het programma. Over hoe dé historische handschriftexpert van Nederland voor de gek gehouden werd met documenten die de relatie tussen John F. Kennedy en Marilyn Monroe zouden bevestigen.

Zo'n 3200 kilometer kun je in het Verenigd Koninkrijk langs kanalen lopen en fietsen, en er zijn eenden die dat ook wel eens willen. Of moeten. Daarom: speciale eendenpaden. (Ok, ze zijn tijdelijk en bedoeld als campagne om aandacht te vragen voor de natuur, maar toch) Hier, een rock/metal playlist voor iedereen die in de jaren '90 van gitaarmuziek is gaan houden, samengesteld door Roadrunner Records.

En hologrammen, uitgelegd met behulp van emoji's.

'Eendenpaden' in Londen. Beeld getty
'Eendenpaden' in Londen.Beeld getty

21 mei

Eén klik kost het u, en dan weet u waar en wat Bruce Springsteen het liefst eet als hij in Nederland is. En trouwens ook waarom hij regelmatig in Nederland is, en dan niet om te spelen.

Via Mashable: prachtige luchtfoto's van Londen bij nacht.

CNN had het al, de BBC, The Washington Post en Wired, maar we zijn heus niet te beroerd u ook even te wijzen op het project van Google en de Universiteit van Washington. Ze bouwden een algoritme dat zoekt naar foto's van dezelfde locatie op bijvoorbeeld Flickr, en maken van de resultaten timelapse-filmpjes. Hieronder uitleg en een voorbeeld, hier veel meer.

Nog een verwijzing naar de meest internetfähige vluchtveiligheidsvideo tot dusver gemaakt.

20 mei

Terwijl u in afwachting was van het Songfestival zong Waylon een 'duet' met Freddy Mercury bij De Wereld Draait Door. En potverdikkeme, die jongen zingt zo de suikersnip uit de koekruif, om een in onbruik geraakt gezegde te bezigen.

Als u wilt dat we even verwijzen naar tien momenten uit de carrière van David Letterman (hij stopt ermee na vandaag), dan doen we dat gewoon. Vijf keer.

Het eindgala van Manchester United was gisteren, en dan weet je: Louis 'I'm also a human being' van Gaal krijgt het woord. En dan hoop je dat hij je niet teleurstelt. Wel, hij stelde niet teleur.

Ok, we doen nog een gek bericht: man betrapt met duizend gestolen eieren in de koelkast.

19 mei

Ach, patience, solitaire, hoe je het wilt noemen: waar ben je toch gebleven? De tijden dat je op de eerste pc in huis in arren moede maar zat te patiencen in je uppie, omdat je van andere spelletjes geen weet had en voor internet geen aansluiting: ze zijn voorbij. Vervlogen met het ouder worden, verjaagd door ADSL en de ontwikkelaar zelf godbetert. Spelers die niet beter zijn gaan weten, kunnen meedoen aan een toernooi, dat ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het spelletje wordt georganiseerd door Microsoft. (Overigens komt het spel weer terug)

Een deel van de kust van Australië licht blauw op in het donker. Hoe dat zit is hier te lezen.

Leeftijd voorspellen op basis van gedrag op sociale media? Tuurlijk. En de dit-is-nog-maar-de-kop-van-de-Daily-Mail-van-de-dag: What's really unhealthier - binge drinking or a small daily tipple? Identical twin doctors take part in unique experiment - and find that BOTH do significant harm to their bodies

Patience. Beeld Microsoft
Patience.Beeld Microsoft

18 mei

We weten allemaal dat het internet eigenlijk is gemaakt voor filmpjes van chagrijnige/gemene/valse/vallende/pootjeslichtende katten, maar het werkelijke plezier komt van honden. Zoals Maple, de muziekmakende hond. Haar baas heeft er Vine-account vol met filmpjes van.

Het worden er steeds meer: de rookies. Klaas Jan van der Weij fotografeert kinderen en hun eerste ervaringen in de sport.

Was het racistisch? Was het gewoon erg grappig? De openingsmonoloog van komiek Louis C.K. bij Saturday Night Live liet in elk geval weinigen onberoerd. Oordeel zelf.

Doen we nog even de eerste trailer van de film over Steve Jobs met Michael Fassbender als de beroemde Apple-oprichter:

En, vooruit, een gifje. Omdat het maandag is.

15 mei

Wetenschappers hebben de eerste volledig warmbloedige vis ontdekt. De opah, ook bekend als de Koningsvis, regelt zijn lichaamstemperatuur door de circulatie van warm bloed door het lichaam. De opah wappert voortdurend met zijn vinnen, waardoor het lichaam wordt opgewarmd. En zo ziet de warmbloedige vis eruit:

null Beeld Ralph Pace/NOAA
Beeld Ralph Pace/NOAA

True Detective-fans, opgelet! HBO heeft de trailer van het tweede seizoen van de detectiveserie gepubliceerd. Het tweede seizoen draait om drie agenten (Rachel McAdams, Colin Farrell en Taylor Kitsch) en een crimineel (Vince Vaughn) die een complot moeten oplossen na een moord. Op 21 juni wordt de eerste aflevering op HBO uitgezonden.

Fietspaden tussen de tramsporen, fietspaden die ineens ophouden, fietspaden die schaamteloos gebruikt worden als parkeerplaats: in Brussel vind je de meest bizarre situaties, schrijft NOS op 3. Niet verrassend dat slechts 5 procent van de Brusselaars de fiets pakt; een fietsritje is vaak simpelweg te gevaarlijk. Joost Vandenbroele liet het zien in het filmpje Brussels Bike Jungle:

En toen gebeurde dit nog: 'The Edge falls off the edge'. Met andere woorden: U2-gitarist The Edge lette tijdens een optreden in Vancouver even niet goed op en viel met gitaar en al van het podium, zie hier:

14 mei

Mochten Jeremy Clarkson en zijn medepresentatoren van Top Gear inderdaad bij Netflix tekeken voor een nieuwe autoshow, dan heeft de ontslagen BBC-presentator alvast een goede naam bedacht: House of Cars.

Dit meldt althans The Mirror. De oude naam Top Gear mag immers niet gebruikt worden, vandaar de noodzaak van een andere naam die - in dit geval - overduidelijk knipoogt naar de immens populaire Netflix-hit House of Cards.

null Beeld photo_news
Beeld photo_news

13 mei

U kent ze vast wel, de Awkward Family Photos - een enorme database van bizarre familieportretten. In de categorie clowns maakte Buzzfeed deze verzameling met ongemakkelijke familiekiekjes:

Een recap schrijven zonder ooit een aflevering van Game of Thrones te hebben gezien? Dat kan best. Website de Gladiool maakte er een op basis de persfoto's van het vijfde seizoen. 'De oude tovenaar Sakali (gespeeld door Robert Alberts?) is door de uitgezaaide kanker in zijn lichaam al een tijdje uitgetoverd en heeft al jaren geen zonlicht gezien.'

Still van Peter Vaughan in Game of Thrones. Beeld
Still van Peter Vaughan in Game of Thrones.Beeld

En tenslotte heeft de politie van Massachusetts nog een uitstekend advies voor haar inwoners: ga niet op beren jagen terwijl u dronken bent en bewapend met niet meer dan een simpele bijl.

Dat gebeurde namelijk maandag, waarna de North Adams politie de waarschuwing op facebook plaatste. De dronken man is overigens in hechtenis genomen.

12 mei

Ooit afgevraagd wat de eerste tweet was? De eerste e-mail? Het eerste dat verkocht werd op eBay? De eerste website? Theladbible.com zette het op een rijtje. Onderstaande foto was bijvoorbeeld de eerste foto op internet, geüpload door Tim Berners-Lee, bedenker en grondlegger van het world wide web.

Les Horribles Cernettes (een parodie-popgroep) was in 1992 de eerste band ter wereld met een website. Beeld
Les Horribles Cernettes (een parodie-popgroep) was in 1992 de eerste band ter wereld met een website.Beeld

Een blauwe zonsondergang op de Rode Planeet: het bestaat, en NASA's Marsrover Curiosity legde het vorige maand vast. Op de planeet duikt de zon iedere 24,5 uur onder de horizon, en op dat moment veranderen de kleuren van de lucht. Normaal is de lucht rond de planeet geel/oranje.

De zonsondergang op Mars. Beeld NASA/JPL-Caltech/MSSS
De zonsondergang op Mars.Beeld NASA/JPL-Caltech/MSSS

Speciaal voor het Eurovisie Songfestival wordt een groot deel van de verkeerslichten in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen vervangen, meldt het AD. De standaardfiguurtjes worden vervangen door mannelijke en vrouwelijke koppels.

null Beeld epa
Beeld epa

11 mei

Een ongebruikelijk duo: Osiris, een drie jaar oude herdershond, en Riff Rat, een drie maanden oude rat, zijn beste vrienden. De twee zijn onafscheidelijk, vertelt hun eigenaar. 'Riff Ratt likt zelfs de binnenkant van Osiris' bek.' Meer foto's hier.

null Beeld instagram.com/osirisandriff
Beeld instagram.com/osirisandriff

De beruchte 'treinplasser', die afgelopen weekend een golf van verontwaardiging over zich heen kreeg nadat hij op een foto te zien was waarop hij over een treinbank urineerde, heeft zich niet geliefd gemaakt bij de NS. Het bedrijf doet aangifte tegen de 18-jarige jongen, ondanks dat de foto in scène zou zijn gezet, meldt het AD. 'Ik had een flesje water vast', aldus de treinplasser.

De 'treinplasser'. Beeld Twitter
De 'treinplasser'.Beeld Twitter

9 mei

- Zie hier, gewoon in het wild, in de metro, de dubbelganger van Vincent van Gogh. Een medereiziger nam een foto van Robert Reynolds omdat hij zo op de kunstschilder leek. Online is de Amerikaan een hit en hij wordt herkend op straat. 'Misschien moet ik maar eens een YouTube-serie gaan maken, want dat is tegenwoordig huge. En anders kan ik verkleed als Van Gogh naar kinderfeestjes, want alle kinderen willen een beroemde dode schilder op hun partijtje, toch?'

- 'Toen ik McDonalds nodig had, was McDonalds er voor mij', schrijft acteur James Franco in een liefdesbrief aan de fastfoodketen op de site van The Washington Post. Hij neemt het op voor het hamburgerconcern nu de zaken niet zo goed gaan. Franco werkte er toen hij probeerde door te breken als acteur. 'McDonalds behandelde mij goed. Net als hun voedsel, was de baan beschikbaar op een moment dat er verder niets was.' Verslaggever Lydia DePillis reageerde: 'Dit vertelde James Franco er niet bij: 40 procent van de werknemers in fastfoodrestaurants is ouder dan 25 jaar. Meer dan een op de vier heeft een kind thuis. Meer dan de helft heeft familie in de bijstand.'

- 'Bordjes in Giethoorn om Chinese toeristen te weren' kopt RTV Oost. Want Giethoorn mag dan op de wereldeditie van Monopoly komen, niet alle inwoners zijn blij met al die bezoekers. Ze timmeren bordjes in de tuin in het Chinees met 'geen toegang, privétuin' om nieuwsgierige Chinese toeristen te weren. Documentairemakers Ilja Kok en Willem Timmers legden het vast in de documentaire 'Ni Hao Holland', aankomende zondag om 22:50 tot 23:25 op NPO 3. Bekijk hieronder de trailer.

James Franco. Beeld epa
James Franco.Beeld epa
Giethoorn Beeld anp
GiethoornBeeld anp

7 mei

Hoe is het om al 46 jaar Big Bird, de Amerikaanse versie van Pino, te spelen? Acteur Caroll Spinney vertelt erover in een nieuwe documentaire die gisteren in première ging. Zoals dat hij bijna was omgekomen in 1986 tijdens de ramp met de spaceshuttle Challenger. De acteur was gevraagd om mee te vliegen. Toen de shuttle explodeerde, dacht Spinney 'Jeetje, daar had ik aan boord moeten zitten'.

Lekker flaneren door het groen, zonder toeterende auto's, middenin de stad. Als het aan burgemeester van Parijs Anne Hidalgo ligt, wordt de rechter oever van de Seine omgetoverd tot een voetgangerszone die loopt van Place de la Bastille tot aan de Eiffeltoren. Een ambitieus plan dat 8 miljoen gaat kosten. Er zijn al enkele artist impressions te bekijken, zie hieronder.

(tekst loopt door onder plaatje)

Big Bird met Laura Bush in 2002. Beeld afp
Big Bird met Laura Bush in 2002.Beeld afp
Metamorfose van de Seine. Beeld Luxigon via The Guardian
Metamorfose van de Seine.Beeld Luxigon via The Guardian

6 mei

Het belangrijkste muziekjaar? Een gokje: 1969, met Led Zeppelin en The Beatles' Abbey Road. Of 1977, het jaar van Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols' en The Clash. Wetenschappers keken naar meer dan 17 duizend liedjes uit de US Billboard Hot 100 tussen 1960 en 2010 en kwamen tot een andere conclusie, namelijk: 1964, 1983 en 1991. Lees hier waarom.

De Tour de France begint deze zomer in Utrecht. Om alvast een beetje in de Franse sfeer te komen wordt een opengebroken straatje in het centrum van Utrecht inmiddels gebruikt als petanquebaan.

5 mei

Restauratie gone wrong in het oosten van Turkije. Zo'n tien mozaïeken uit de Romeinse tijd raakten beschadigd. 'Waardevolle stukken zijn geruïneerd. Het zijn karikaturen van zichzelf geworden', aldus een deskundige. Zoek de verschillen...

Pauze nodig? Gisteravond was het Met Gala in New York. Zie hier de rode loperfoto's (inclusief de 'naaktjurk' van Beyoncé). En hier.

'Ryan Gosling Won't Eat His Cereal' is misschien wel een van de bekendste filmpjes op het internet. Maker Ryan McHenry overleed zondagavond aan de kanker. Acteur Ryan Gosling maakte een eigen filmpje om hem te eren, waarin hij, jawel, een bord cereal eet.

null Beeld afp
Beeld afp

4 mei

Wie moeten Top Gear 2.0 gaan presenteren, nu Jeremy Clarkson weg is? Volgens de Britse pers heeft de BBC een nieuw trio op het oog. Namelijk: acteur Philip Glenister, voormalig model Jodie Kidd en presentator Guy Martin. Als u niet weet wie dit zijn, lees het hier.

U denkt misschien aan palmbomen, witte stranden en vakantie wanneer u aan de eilanden in de Stille Oceaan denkt. Maar er is nog iets anders wat deze plek speciaal maakt: hier wonen de dikste mensen op aarde. In de top 10 van landen met zwaarste mensen bevinden zich negen landen uit deze regio.

Minitrend onder medewerkers van de bibliotheek: #bookface. Het idee is om je gezicht of ander lichaamsdeel strategisch bij een boekcover te houden zodat het lijkt alsof de twee in elkaar overlopen. Het is bedoeld als manier om boeken onder de aandacht te brengen op Instagram en Twitter. Lees erover in The New York Times.

Gluren bij de buren; iedereen doet het wel eens. De fotograaf Gail Albert Halaban maakte er een serie over.

null Beeld anp
Beeld anp

1 mei 2015

Deze meneer stond rustig op een berg in Rwanda toen de camera naar rechts gleed, hij grinnikend in de camera keek en 'ok' zei. Er werd een Vine van gemaakt, die snel opklom naar een van de populairste ooit: je knippert met je ogen en een internetmeme is geboren.

Buzzfeed zocht de man, Bizagwira Marc, Okay Guy, op en sprak hem.

En hier kunnen we niet omheen: upload je foto en deze site vertelt je hoe oud je er uit ziet.

We werden vandaag gewezen op het allereerste doelpunt dat Lionel Messi ooit maakte voor Barcelona. Precies 10 jaar geleden.

Hier een compilatie van alle doelpunten die Messi voor Barcelona scoorde, van 2004 tot 18 april van dit jaar.

30 april 2015

Huh, die van de zomer van '69?, was de vraag die je steevast moest beantwoorden als je zei dat je de nieuwe Ryan Adams goed vond. Neehee, Ryan, zonder B. Nu doet nota bene Zonder B een duit in het zakje door de nummer 197 van de Radio 2 Top 2000 van Bryan Adams te coveren.

Dit is het moment even te gaan staan en een tikje tegen de pet te geven richting de mensen achter het Internet Archive: de MS-DOS-spellen die ze online zetten blijken speelbaar in de tweet als je ze twittert! De MS-DOS-spellen die ze online zetten blijken speelbaar in de tweet als je ze twittert! Ja, dat staat er expres dubbel.

Afdeling bijzondere fotocollecties maakt u attent op deze foto's van een mevrouw in het rood, waarvan wordt gedacht dat het enkele van de allervroegste kleurenfoto's ooit zijn.

29 april 2015

Vooruit, een gifje.

We doen een quizje: raad de poppunkvideo op basis van één shot uit de clip.

En maken u attent op een bericht over een mevrouw die ziek wordt van de wifi in de bus, en daarom met een pet op reist, en wil dat wifi in de bus niet wordt ingevoerd. Waardoor De Jeugd weer boos is.

En alle Marvel-films samengevat in 7 minuten, voor als u naar The Avengers 2 wilt.

Broodje vos
Soms heb je niet meer nodig dan de zin: en hier is een vos in Tsjernobyl die een baconsandwich maakt. Dank, BBC.

28 april 2015

Ballendag
Het is vandaag Ed Balls Day in het Verenigd Koninkrijk! En op internet natuurlijk, want waar anders zou een Labour-politicus een eigen dag krijgen omdat hij in 2011 per ongeluk (?) zijn eigen naam op Twitter zette?

27 april 2015

Willy
Staat er dan niets grappigs Koningsdagachtigs in dit overzicht? Jawel, een verzameling inhaakreclames bijvoorbeeld. En alle Lucky TV's over Willy.

En, vooruit, een gifje.

Presidentsgrapje
Welja, een rondje correspondentendiner in Amerika. We mogen er niets mee te maken hebben, we vinden het toch keitof dat de president van de Verenigde Staten zichzelf, de media en het land op de hak neemt. Hier de beste grappen volgens Slate, wat Rolling Stone geleerd heeft, een moppie over de 'woede-vertaler', hoe gewone gasten eruit zagen volgens The Washington Post, een social media firestorm (jawel) volgens Fox News en het hele ding in 2 minuten.

24 april 2015

Sexy als ik dood
Een opmerkelijk trend op het platteland van China: het inhuren van exotische danseressen tijdens een avondwake of begrafenis. Dat wordt gedaan om meer publiek naar de ceremonie te trekken, meldt CNN. Lang zal de trend echter niet meer duren, de Chinese regering - , toch al bezig met een kuisheidscampagne - heeft aangekondigd harder op te treden bij dit soort ceremonies.

Updaten
De Speld: 'Gebruikers van datingsites worden steeds vaker opgelicht. Hun date blijkt lang niet altijd de prins op het witte paard die hij online leek te zijn.'

23 april 2015

Supermarktloos
Bij supermarkt Delhaize in het Belgische plaatsje Elsene weten ze wel wat ze tegen overlast van daklozen moeten doen. Rondom het pand zijn 'anti-daklozenpanelen' geplaatst, zodat daklozen er vooral niet kunnen zitten. 'Mensonterend', aldus boze buurtbewoners.

Het Delhaize-filiaal in Elsene. Beeld belga
Het Delhaize-filiaal in Elsene.Beeld belga

22 april 2015

Familiekosten openbaar
De Speld
: 'Voor veel mensen is onzekerheid over het aantal verjaardagen, familieweekendjes en mantelzorgverplichtingen een obstakel. Daar komt in 2016 gelukkig een eind aan. Alle Nederlandse families zijn vanaf dan verplicht de kosten inzichtelijk te maken.'

Darth vlinder
Vier maanden is beeldhouwer en fotograaf Klaus Enrique in de weer geweest met dode vlinders, motten, schorpioenen, duizendpoten en vliegen om tot dit spectaculaire resultaat te komen: een Darth Vader-masker - inclusief tarentula. 'Deze Darth Vader is nog enger dan de echte Darth Vader', vertelt Enrique aan Wired.

Het Darth Vader-masker, gemaakt van insecten, schorpioenen en meer. Beeld Klaus Enrique
Het Darth Vader-masker, gemaakt van insecten, schorpioenen en meer.Beeld Klaus Enrique

Oorlog in kleur
Bij het Amsterdamse filmmuseum Eye
is een zeldzame kleurenfilm uit 1945 opgedoken. Alex Roosdorp en zijn vrouw Marie begonnen direct na de bevrijding met het filmen van de verwoesting door de Tweede Wereldoorlog. Het stel fietste honderden kilometers en filmde met name de omgeving van Deventer. Bekijk hier een stukje van de film:

21 april 2015

Er reed iets in Amsterdam-Noord
Een kleine mijlpaal voor Amsterdam-Noord: voor het eerst in de geschiedenis reed er een metro, onderdeel van hoofdpijndossier Noord-Zuidlijn. Vanaf vandaag wordt een testmetrowagen twee weken lang met lage snelheid voortgetrokken over de metrosporen in Noord. AT5 was erbij.

Er reed iets in Japan
Meer nieuws voor de spoorliefhebber: een Japanse magneettrein blijft records verbreken. De trein heeft vandaag een nieuw wereldrecord gevestigd door een snelheid van maar liefst 603 kilometer per uur te halen.

20 april 2015

Verkleden verboden
Sinds het nieuwe seizoen van Game of Thrones weer is begonnen, gaan veel fans in New York verkleed naar een bar om daar op zondagavond met z'n allen de laatste aflevering te kijken. HBO is daar alleen niet blij mee en verbiedt het dan ook, blijkt uit een brief die een van de cafés heeft ontvangen. 'Het is volgens HBO verboden Game of Thrones in openbare ruimtes uit te zenden', aldus de eigenaar.

17 april 2015

Hier kunnen we niet omheen. Over de gehele wereld steeg er gejuich op: 'Chewie, we're home', zegt Han Solo. Han Solo! Chewie!, verloren helden uit de Star Wars-reeks lieten hun gezichten weer zien in de gelekte trailer van deel zeven, The Force Awakens, die gisteren online verscheen.

Voor de liefhebber nog meer Star Wars. De Japanese luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways gaat een van hun vliegtuigen beschilderen naar voorbeeld van R2D2, dat kleine, bijdehante robotje uit de filmreeks.

En laten we eindigen met nog een trailer. Een gelekte. Want lekken is hip. Kijkt u hieronder naar het gevecht van de eeuw: Batman vs Superman.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden