Groene Kaart

Noord-Brabant krijgt als eerste provincie een Groene Fietskaart. De gratis kaart geeft een overzicht van ruim tweehonderd plekken waar iets interessants is te zien op het gebied van natuur en milieu....

Bij de productie van de kaart is gebruik gemaakt van het internationale Greenmap-systeem. Dit systeem gebruikt over de hele wereld dezelfde tekens voor aanduidingen. Volgens de gemeente Breda werd het in Nederland pas één keer eerder gebruikt, bij de productie van een kaart van Gouda. In het buitenland verschenen dergelijke kaarten in ondermeer New York, Buenos Aires, Kopenhagen en Kyoto.

Pas verschenen * Uitgever Gottmer is bezig de Dominicus reishandboeken te restylen, wat neerkomt op kleur en een nieuwe redactionele aanpak (veel faits divers in aparte kaders). Nieuw is Slovenië/Istrië, geschreven door Guido Derksen (fl.47,90). Drastisch herzien zijn Noorwegen van Jan Gever, achter welke naam een schrijverscollectief schuilgaat (fl.34,90) en Franse Alpen van Ronnie Stokebrand (fl.32,90). * Voor fl.2,95 is bij VVV's en ANWB de gids Groepsaccommodaties in Nederland te koop. De brochure geeft de classificatie aan plus de prijzen, ook de 'zelfverzorgingsprijzen'. * Handboek kaart, kompas & GPS is een uit het Duits vertaald 'handboek voor avonturiers', geschreven door Wolfgang Linke. Voor 45 gulden uitgegeven door Kosmos. * In Fietsonderhoud van Rob van der Plas komt zowel de Nederlandse toerfiets als de ATB aan bod. Tekeningen verduidelijken de uitleg over onderhoud en reparatie. Uitgever is Het Spectrum; fl.24,90. * Voor mountainbikers heeft de Nederlandse Toer Fiets Unie de Veldtoertochtkalender 1999-2000 uitgebracht, met alle veldtoertochten tot en met februari 2000. Het boekje is gratis af te halen bij Rabobank en VVV's.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden