Apps & Gadgets Ember theemok

Een slimme beker die altijd op temperatuur blijft

Met Ember kun je een uur lang genieten van een beker van precies 58,5 graden. 

Ember keramische mok. Beeld Ember

Ook gadgets in de categorie ‘ik wist niet dat dit probleem moest worden opgelost’ ontkomen niet aan de ver-appisering. Verwarmde sloffen of koffiemokken uit vroeger tijden zaten onherroepelijk vastgeklonken aan een usb-kabel. Althans: de exemplaren waarvan de makers bedacht hadden dat ze niet goed kunnen functioneren zonder de externe warmtebron die computer heet. En wie nog een usb-poortje overhad, kon daar zijn ventilator op aansluiten. Hartstikke ludiek allemaal, maar tegenwoordig kun je niet meer aankomen met een snoertje, moet Ember hebben gedacht. Maar je thee, koffie of andere troostrijke drank moet ondertussen wel op temperatuur worden gebracht en blijven. Enter de keramische mok van Ember. De inhoud van deze stevige mok blijft ongeveer een uur lang op temperatuur met dank aan de ingebouwde batterij, die vervolgens weer kan worden opgeladen via het bijgeleverde schoteltje dat natuurlijk weer wel via een snoer op het lichtnet dient te worden aangesloten.

De Ember-mok, op zijn oplaadschoteltje. Beeld Ember

De beker hoeft niet per se met de smartphone te worden bediend, maar zonder de app worden lang niet alle mogelijkheden benut. De eigenaar kan kiezen uit een paar voorgedefinieerde profielen voor onder andere zwarte thee, koffie, latte en groene thee. Er kunnen ook profielen worden toegevoegd. De ideale temperatuur om groene thee te drinken is volgens Ember 59 graden en die van de zwarte variant 58,5 graden. Dan weet u dat. De mok laat de vloeistof eerst afkoelen tot de gewenste temperatuur, waarna de koffie- of theeliefhebber op zijn smartphone of smartwatch een melding krijgt. Ping! Koffie is op de ideale temperatuur. Nooit meer een verbrande tong. En vervolgens houdt de mok de drank op deze temperatuur. Dat is best wennen, voor wie als uw gadgettester zijn hele leven al langzaam afkoelende vloeistoffen drinkt waarvan uiteindelijk de laatste lauwe druppels in de slokdarm verdwijnen. De app van Ember werkt desgewenst ook samen met de gezondheidsapp van Apple. Via deze koppeling kan worden bijgehouden hoeveel cafeïne u dagelijks naar binnen werkt.

Het heeft allemaal iets potsierlijks, die meldingen en statistieken. Maar een constante temperatuur is – nadat de eigenaar daaraan is gewend – best aangenaam. De keerzijde van de medaille is zoals zo vaak de prijs van dit moois: bijna honderd euro. Dat is wel heel veel geld voor een kopje groene thee van exact 59 graden. Er is ook een grotere thermoskanachtige variant voor onderweg. Die is helemaal absurd duur: 170 euro.

Ook voor een beker thee is er een app. Beeld Ember
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.