Boeven vangen met dna

Er sluipen inbrekers en andere dieven rond, volgend weekend in het Amsterdamse wetenschapscentrum Nemo. Maar ze zúllen worden opgespoord. Want bezoekers van Nemo gaan de dna-sporen analyseren die de boeven hebben achtergelaten....

Het spel is een onderdeel van de dna-vierdaagse die vanaf 20 april in het wetenschapscentrum wordt gehouden. Behalve spelletjes zijn er lezingen, workshops en een tentoonstelling - allemaal met als thema het dna en de mogelijkheden van het genetisch onderzoek. Aanleiding is het internationale wetenschappelijke congres Genomics & Society op 20 april in Amsterdam.

Op 20 en 21 april zijn er in Nemo labs waarin scholieren dna kunnen onderzoeken van respectievelijk aardappelen en tumoren. Die dagen is er ook een show waarin wordt gedemonstreerd wat je met genetisch onderzoek kunt.

In het weekend daarna kun je je eigen dna isoleren en mee naar huis nemen in een flesje. Zondag de 23ste zijn er zijn twee lezingen door de Leidse geneticus dr. Bas Zwaan: één voor volwassenen - Lang zullen we leven over verouderingsonderzoek - en één voor kinderen: Waarom heeft een kameel geen schubben en een vis geen haar? Voor de labs moeten scholieren zich aanmelden op www.vwo-campus.net. Voor de lezingen moeten belangstellenden zich ook aanmelden: via de website van Nemo.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden