Wat zijn dit voor vragen?

 1. 112 artikelen sinds 12 september 2014
 2. Tv-presentator Floris Kortie (30) begon als programmeur, maar haalt tegenwoordig meer voldoening uit klassieke muziek naar de beeldbuis brengen. Of dat met ijdelheid heeft te maken, daarover zwijgt hij. 'Presenteren. Laat ik eerst zeggen dat programmeren een onderschat vak is. In klassieke muziek is het gebruikelijk dat zeg, een strijkkwartet, zijn programma opstuurt en je als programmeur ja of ne

  'De uitdaging is je te verzoenen met je eigen imperfectie'

  Media

  Tv-presentator Floris Kortie (30) begon als programmeur, maar haalt tegenwoordig meer voldoening uit klassieke muziek naar de beeldbuis brengen. Of dat met ijdelheid heeft te maken, daarover zwijgt hij. 'Presenteren. Laat ik eerst zeggen dat programmeren een onderschat vak is. In klassieke muziek is het gebruikelijk dat zeg, een strijkkwartet, zijn programma opstuurt en je als programmeur ja of ne …

 3. 'Het vak van quizmaster heb ik echt moeten leren, het was even wennen. Maar goed, dat was het presenteren van het NOS Journaal ook.'

  'Ik doe alleen dingen die ik leuk vind. Heerlijk'

  Media

  Na een leven in de journalistiek doet Philip Freriks alleen nog wat hij leuk vindt. Zoals het presenteren van De Slimste Mens, waarvan het tiende seizoen op 24 juli begint. 'Als ik nu moet kiezen, gaat mijn voorkeur uit naar de quiz. Het NOS Journaal heb ik eind 2009 heel bewust achter me gelaten, na veertien jaar nieuwslezen. Ik koos voor de vrijheid: een paar maanden per jaar werk ik aan De Slim …

 4. Vanuit de Tilburgse bubbel kwam Freek Bartels in het harde theaterleven. Nu heeft hij ruimte voor de onbekende musical A New Brain op een ongebruikelijke locatie. 'Op dit moment toneel, omdat het meer vrijheid geeft. Je zit niet vast aan de restricties van de muziek en het tempo, zoals bij musicals. Vooral bij grote musicalproducties draait het om de hitsongs en lekkere dansjes, die je op een vast

  'Ik ben niet haantje de voorste, misschien is dat toch die Brabantse nuchterheid'

  Media

  Vanuit de Tilburgse bubbel kwam Freek Bartels in het harde theaterleven. Nu heeft hij ruimte voor de onbekende musical A New Brain op een ongebruikelijke locatie. 'Op dit moment toneel, omdat het meer vrijheid geeft. Je zit niet vast aan de restricties van de muziek en het tempo, zoals bij musicals. Vooral bij grote musicalproducties draait het om de hitsongs en lekkere dansjes, die je op een vast …

 5. Hans Beerekamp.

  'Eigenlijk ben ik de journalistiek in gestapt om gratis naar de film te gaan'

  Media

  's Avonds tv-kijken, 's nachts tikken en 's ochtends zijn stukje inleveren: altijd in zijn eentje, altijd serieus. Hans Beerekamp (64) is tv-recensent voor NRC Handelsblad. Begin juli stopt hij. Gaat de knop om? Filmjournalist of tv-recensent? 'Film is mijn passie. Eigenlijk ben ik in de journalistiek gestapt om gratis naar de film te gaan. Ik studeerde toen psychologie, zat in de studentenvakbond …

 6. Na zijn doorbraak als 'mol' in Wie is de Mol? is acteur Thomas Cammaert (33) vanaf zondag te zien in Ranking the Stars. 'Ik heb er snel een shotje wodka ingegooid.' 'Haha, meteen een écht dilemma. Eh, dan kies ik Wie is de Mol? Ik heb mijn rol in dat programma echt benaderd als een personage, zoals ik gewend ben als acteur. Ik wilde overkomen als een spontane, fanatieke kandidaat. Ik deed me iets

  'Alsof Ramses Shaffy meekeek en zei: het is goed'

  Media

  Na zijn doorbraak als 'mol' in Wie is de Mol? is acteur Thomas Cammaert (33) vanaf zondag te zien in Ranking the Stars. 'Ik heb er snel een shotje wodka ingegooid.' 'Haha, meteen een écht dilemma. Eh, dan kies ik Wie is de Mol? Ik heb mijn rol in dat programma echt benaderd als een personage, zoals ik gewend ben als acteur. Ik wilde overkomen als een spontane, fanatieke kandidaat. Ik deed me iets …

 7. Pia Douwes.

  'Mijn carrière dank ik aan musical, maar toneel deed ik met veel hartstocht'

  Media

  Ze drinkt geen champagne, maar gewoon water. Actrice en musicalster Pia Douwes (52) staat nu als Sissi op de planken. Komt de diva al naar boven? Nou, een beetje. 'Elisabeth, want dat is de rol die ik zelf heb gecreëerd, ik was de eerste in de hele wereld die haar speelde in een musical. Maar het is ook de rol die wat stemgebruik betreft het hele plaatje omvat: van hoog naar laag, van pop naar kla …

 8. Als kind kreeg acteur Robert de Hoog (28) ritalin, hoewel hij niet eens adhd heeft. Dat zijn creativiteit op die manier werd geremd, vond hij vreselijk. 'Acteren was mijn redding'. 'Bedoel je wat ik erger vond? Dan kies ik voor het eerste, want dat ik afgewezen werd voor de toneelschool was eigenlijk wel goed. Het was mijn eerste poging, en ik was 18: veel te jong. Een beetje levenservaring helpt,

  'Ik was als jongetje een dubbeltje op zijn kant'

  Media

  Als kind kreeg acteur Robert de Hoog (28) ritalin, hoewel hij niet eens adhd heeft. Dat zijn creativiteit op die manier werd geremd, vond hij vreselijk. 'Acteren was mijn redding'. 'Bedoel je wat ik erger vond? Dan kies ik voor het eerste, want dat ik afgewezen werd voor de toneelschool was eigenlijk wel goed. Het was mijn eerste poging, en ik was 18: veel te jong. Een beetje levenservaring helpt, …

 9. Arman Avsaroglu (27) is sportcommentator bij de NOS. Hij mocht voor de radio de kampioenswedstrijd van Feyenoord verslaan en de Europa League-finale. Neutraal of partijdig? Erin rollen of opleiden? 'Ik wilde als kleine jongen al sportcommentator worden, maar hoe word je zoiets? Je moet erin rollen. Het enige wat ik kon doen, was zorgvuldig luisteren naar de stijl van mijn helden, naar het enthousi

  'Ik ben normaal tamelijk rustig, maar niet als ik voetbal kijk'

  Media

  Arman Avsaroglu (27) is sportcommentator bij de NOS. Hij mocht voor de radio de kampioenswedstrijd van Feyenoord verslaan en de Europa League-finale. Neutraal of partijdig? Erin rollen of opleiden? 'Ik wilde als kleine jongen al sportcommentator worden, maar hoe word je zoiets? Je moet erin rollen. Het enige wat ik kon doen, was zorgvuldig luisteren naar de stijl van mijn helden, naar het enthousi …

 10. Brace

  'In de gevangenis zag ik mijn eigen clips voorbij komen op tv'

  Media

  Brace (30) moest zijn succes bekopen met een klein jaar in de cel. Dankzij The Voice of Holland kwam hij terug. Nu gaat hij op voor de 'Beste Zanger van Nederland'. 'Balen had echt geen zin.' 'Het nummer waarmee alles begon. Ik ging altijd naar een studio in hartje Amsterdam waar Lange Frans, Baas B. en Yes-R ook tracks kwamen opnemen. Lange Frans vroeg me op een dag of ik iets wilde komen inzinge …

 11. Nienke Plas.

  Nienke Plas: 'Als ze mij zien denken ze, die meid gaat het over lipgloss hebben'

  Media

  Haar 'Hahalogs' zijn een grote hit op sociale media. Nu wil de rap ratelende, schaamteloze en grofgebekte komiek Nienke Plas (31) de bühne op. 'Voor mijn Hahalogs bedenk ik eerst een thema, vaak met mijn vriend. Dan roept hij: veiligheid, in het verkeer. Maar ook in bed, zeg ik dan. En op het internet. Dan schrijf ik - bam, bam, bam - een reeks steekwoorden op. Vent en kind uit huis, camera aan en …