Wat zijn dit voor vragen?

 1. 127 artikelen sinds 12 september 2014
 2. Het is Ron Boszhard (54) gelukt: hij doet mee aan Wie is de Mol. Hij deed er alles aan om gevraagd te worden, en besloot ten slotte maar gewoon een brief te schrijven. 'Meedoen. Ik heb dat altijd al gewild. Ik had ook voor Wie is de mol (WIDM) getekend als ik wel mee mocht doen, maar niet kon winnen. Toen ik wist dat ik deelnemer was, heb ik alle seizoenen opnieuw bekeken. Ik ken mijn beperkingen.

  De keuzen van Ron Boszhard

  Media

  Het is Ron Boszhard (54) gelukt: hij doet mee aan Wie is de Mol. Hij deed er alles aan om gevraagd te worden, en besloot ten slotte maar gewoon een brief te schrijven. 'Meedoen. Ik heb dat altijd al gewild. Ik had ook voor Wie is de mol (WIDM) getekend als ik wel mee mocht doen, maar niet kon winnen. Toen ik wist dat ik deelnemer was, heb ik alle seizoenen opnieuw bekeken. Ik ken mijn beperkingen. …

 3. Woensdag was hij nog een van de 'roasters' van Giel Beelen, vanaf zondag is hij teamcaptain in Dit was het nieuws. Want meer dan in zijn talent gelooft Peter Pannekoek (31) in zijn vermogen te bikkelen. 'Als cabaretier kreeg ik al vroeg in mijn carrière de kans grappen te schrijven voor tv-programma's. Bij Dit was het nieuws ben ik in 2009 begonnen als freelanceschrijver. Toen werd ik nog betaald

  'Blijkbaar ben ik niet zo goed in het accepteren van het feit dat mensen mij ruk vinden'

  Media

  Woensdag was hij nog een van de 'roasters' van Giel Beelen, vanaf zondag is hij teamcaptain in Dit was het nieuws. Want meer dan in zijn talent gelooft Peter Pannekoek (31) in zijn vermogen te bikkelen. 'Als cabaretier kreeg ik al vroeg in mijn carrière de kans grappen te schrijven voor tv-programma's. Bij Dit was het nieuws ben ik in 2009 begonnen als freelanceschrijver. Toen werd ik nog betaald …

 4. Tom Kellerhuis.

  'Vroeger durfde ik álles te vragen. Aan Jack Spijkerman: 'Ben je ooit door een hoer geweigerd?''

  Media

  Tien dilemma's voor Tom Kellerhuis (HP/De Tijd), genomineerd voor de Mercur voor beste hoofdredacteur. Drinken tijdens een interview, ja of nee? 'De Tegel. Die zou ik dolgraag winnen. Ik heb vaak ingezonden, maar ben nooit genomineerd. Ik dacht dat mijn interview met Joost Zwagerman (Kellerhuis maakte het laatste interview met de schrijver, kort voor diens dood in 2015, red.) kans zou maken. Maar …

 5. Joris Bijdendijk

  'Ik denk dat mijn vak beter wordt begrepen door een Franse dan een Nederlandse vrouw'

  Media

  Joris Bijdendijk, kok van Rijks-restaurant, schreef een kookboek waarin het Nederlandse product centraal staat. Maar zijn vrouw is Frans. 'Franse vrouwen begrijpen mijn vak beter dan Nederlandse.' 'Ik ben als kok opgegroeid met de Franse keuken. Dat is de basis van mijn kooktechniek. Maar producten geven een keuken haar signatuur. Rijks is culinair het verlengde van het Rijksmuseum. Zoals het muse …

 6. Jacqueline Govaert (35) was 18 toen ze explosief doorbrak met haar band Krezip. Op haar nieuwe soloplaat kijkt ze terug op die periode. 'Ik was jong. Te jong.' 'Ik was 15 jaar toen we met Krezip begonnen. We zaten op de muziekafdeling van het Koning Willem II College in Tilburg. Iedereen was met muziek bezig en het was normaal om een bandje te formeren. Toen we een gitarist zochten, zeiden de ande

  'Mijn kinderen kenden de Krezipliedjes niet eens, ik liet ze nooit horen. Ik wilde altijd door, door, door'

  Media

  Jacqueline Govaert (35) was 18 toen ze explosief doorbrak met haar band Krezip. Op haar nieuwe soloplaat kijkt ze terug op die periode. 'Ik was jong. Te jong.' 'Ik was 15 jaar toen we met Krezip begonnen. We zaten op de muziekafdeling van het Koning Willem II College in Tilburg. Iedereen was met muziek bezig en het was normaal om een bandje te formeren. Toen we een gitarist zochten, zeiden de ande …

 7. Bassist en Maestro-jurylid Dominic Seldis.

  'Een orkest is zo'n delicaat proces, 120 musici en 120 meningen'

  Media

  Engelsman Dominic Seldis is bassist in het Concertgebouworkest en jurylid met de Britse humor in tv-talentenjacht Maestro. Hij vindt de Nederlandse versie beter. 'De bas heeft de opvoeding van mijn dochters bekostigd, heeft me een baan bij het Concertgebouworkest opgeleverd en heeft een jurylid van me gemaakt bij het tv-programma Maestro. De bas dus. Mijn hele bestaan is erop gebouwd. 'Natuurlijk, …

 8. Heel Holland bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven.

  'Bakkers moeten zich niet verstoppen, maar trots naar buiten treden'

  Media

  Robèrt van Beckhoven (56) is jurylid van Heel Holland bakt en is zondag te zien in de finale. Hij verdient goed zijn brood, maar waar ligt zijn hart? 'Mijn hart ligt bij brood. Voor mij is het een levensbehoefte en ik vind het gewoon ontzettend lekker - ja, goed brood dan, hè. Mensen vragen mij vaak om een recept, maar die hebben het niet begrepen. Het bakken van brood gaat op gevoel. Dat leer je …

 9. Harry de Winter (68) zit veertig jaar in het vak. De eerste tv-producent van Nederland over ideale televisie: zonder Lingo geen Pleidooi. 'Met mijn productie-maatschappij IDTV was ik de eerste tv-producent van Nederland. Dit jaar is mijn 40-jarig jubileum - en het werk is nog steeds nooit saai of gestrest. Mijn enige taak is de beste mensen bij elkaar te brengen en talent te spotten, dus ik heb ec

  De eerste tv-producent van Nederland over ideale televisie

  Media

  Harry de Winter (68) zit veertig jaar in het vak. De eerste tv-producent van Nederland over ideale televisie: zonder Lingo geen Pleidooi. 'Met mijn productie-maatschappij IDTV was ik de eerste tv-producent van Nederland. Dit jaar is mijn 40-jarig jubileum - en het werk is nog steeds nooit saai of gestrest. Mijn enige taak is de beste mensen bij elkaar te brengen en talent te spotten, dus ik heb ec …

 10. Spinvis.

  Spinvis verkiest Ronnie Flex boven Lil' Kleine. 'Ik bewonder zijn harmonieën'

  Media

  Spinvis, oftewel Erik de Jong, staat zaterdag in Carré. Zijn nieuwe album is hooguit per ongeluk geëngageerd. Vorm gaat voor: De Jong begint nog altijd met mummelen op de melodie. 'Op mijn eerste plaat staat het liedje Smalfilm, met daarin de regel: 'Een tijdje terug reed ik een fietser dood, maar gelukkig heeft geen mens me gezien.' Toen ik dat schreef, dacht ik: te gek, lekker punky. Nu zing ik …

 11. Hij vond zichzelf te klein voor het grote toneel. Maar op zijn 80ste verjaardag is het leven van Jacques d'Ancona wel voer voor het theater. 'Musical, er zit namelijk meer muziek in mijn leven dan dialoog. Ik houd ook erg van het genre, omdat daarin alle theaterdisciplines samen komen. Maar met toneel ben ik opgevoed. Mijn ouders namen mij mee naar de Stadsschouwburg in Groningen. Daar zag ik Char

  'Er zit meer muziek in mijn leven dan dialoog'

  Media

  Hij vond zichzelf te klein voor het grote toneel. Maar op zijn 80ste verjaardag is het leven van Jacques d'Ancona wel voer voor het theater. 'Musical, er zit namelijk meer muziek in mijn leven dan dialoog. Ik houd ook erg van het genre, omdat daarin alle theaterdisciplines samen komen. Maar met toneel ben ik opgevoed. Mijn ouders namen mij mee naar de Stadsschouwburg in Groningen. Daar zag ik Char …