Volkskeuken

  1. 924 artikelen sinds 21 maart 2013
  2. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: kruidige, zoete pompoenmuffins (ca. 18 stuks). Ik at mijn eerste pumpkin pie, pompoentaart, dertig jaar geleden, toen ik in Los Angeles op bezoek was bij Amerikaanse vrienden van de ouders van mijn toenmalige vriendje (volgt u het nog?). De korst was knapperig en zoet, maar de vulling vond ik maar een laf

    Kruidige, zoete pompoenmuffins

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: kruidige, zoete pompoenmuffins (ca. 18 stuks). Ik at mijn eerste pumpkin pie, pompoentaart, dertig jaar geleden, toen ik in Los Angeles op bezoek was bij Amerikaanse vrienden van de ouders van mijn toenmalige vriendje (volgt u het nog?). De korst was knapperig en zoet, maar de vulling vond ik maar een laf …

  3. Hachee van hert met Rochefort 10.

    Hachee van hert met Rochefort 10

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: hachee van hert met Rochefort 10 (hoofdgerecht voor 4 tot 6 personen) Vorige week plaatste ik een recept voor wilde eend in de krant en werd ik ervan beticht als 'spreekbuis' voor de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging op te treden. De heer Blickman, een oude bekende inmiddels, stuurde een eloquente …

  4. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Sardijnse flitslasagne met tomaat en munt (Voor- of lunchgerecht voor 4 personen). Penne met wildzwijnworstsaus, venkel en radijzen en kardoen, schapenstoofpot, een bij open vuur geroosterd speenbig, sloten uiterst ordinair rood en een immens uitzicht over verdroogde heuvels. Als je even voorbij de zooi k

    Sardijnse flitslasagne met tomaat en munt

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Sardijnse flitslasagne met tomaat en munt (Voor- of lunchgerecht voor 4 personen). Penne met wildzwijnworstsaus, venkel en radijzen en kardoen, schapenstoofpot, een bij open vuur geroosterd speenbig, sloten uiterst ordinair rood en een immens uitzicht over verdroogde heuvels. Als je even voorbij de zooi k …

  5. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: couscous-quinoaschotel (hoofdgerecht voor 4 personen). Ik ben vast niet de enige met een la, of een kastje, vol aangebroken verpakkingen van spullen die je toch niet zo vaak gebruikt. Friemeltjespasta, een restje tagliatelle, risottorijst, sushirijst, bonen, hipsterpowerfoods, mie, miehoen, gebakken uitje

    Couscous-quinoaschotel

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: couscous-quinoaschotel (hoofdgerecht voor 4 personen). Ik ben vast niet de enige met een la, of een kastje, vol aangebroken verpakkingen van spullen die je toch niet zo vaak gebruikt. Friemeltjespasta, een restje tagliatelle, risottorijst, sushirijst, bonen, hipsterpowerfoods, mie, miehoen, gebakken uitje …

  6. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: linzen met feta en abrikoos (nagerecht voor 4 personen). Het was in 1973 een gat in de markt. Als je niet wist wat je 's avonds op tafel moest zetten, belde je 020 763377. In slechts één minuutje gaf Lidy Nooy Blokzijl je een vegetarisch recept en vertelde ook hoe veel calorieën erin zaten. De Slanklijn v

    Linzen met feta en abrikoos

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: linzen met feta en abrikoos (nagerecht voor 4 personen). Het was in 1973 een gat in de markt. Als je niet wist wat je 's avonds op tafel moest zetten, belde je 020 763377. In slechts één minuutje gaf Lidy Nooy Blokzijl je een vegetarisch recept en vertelde ook hoe veel calorieën erin zaten. De Slanklijn v …

  7. Cover van het winnende kookboek.

    Nadia Zerouali en Merijn Tol winnen het Gouden Kookboek 2017 met Souq

    Boeken

    De beste kookboeken van 2017 zijn Souq (Fontaine Uitgevers) van Nadia Zerouali en Merijn Tol, The Green Kitchen at Home (Becht) van David Frenkiel en Luise Vindahl en Smokey Goodness 2 (Kosmos) van Jord Althuizen. Souq, met mezzegerechten uit de Mediterraan-Arabische keuken, werd donderdagavond bekroond tot Gouden Kookboek 2017, de prijs van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse …

  8. Rijstnoedelroerbak (Hoofdgerecht voor 2 personen). Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton is veganist. Dat vindt hij beter voor het milieu, vertelde hij de BBC onlangs. Dat is nu echt goed nieuws. De coureur maakt zich zorgen over de vervuiling door de vleesindustrie. Zou het helpen? Matthijs Kettelerij van adviesorganisatie Milieu Centraal rekent het graag voor me uit. Een vegetariër bespaart bi

    Veganistische rijstnoedelroerbak

    Koken & Eten

    Rijstnoedelroerbak (Hoofdgerecht voor 2 personen). Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton is veganist. Dat vindt hij beter voor het milieu, vertelde hij de BBC onlangs. Dat is nu echt goed nieuws. De coureur maakt zich zorgen over de vervuiling door de vleesindustrie. Zou het helpen? Matthijs Kettelerij van adviesorganisatie Milieu Centraal rekent het graag voor me uit. Een vegetariër bespaart bi …

  9. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Herfstpasta met truffel (Hoofdgerecht voor 4 personen) Volgende week ga ik naar Bergerac, ten oosten van de Bordeauxstreek. Vertel het niet verder, maar alles in Bergerac is beter dan in Bordeaux. De wijnen zijn lekkerder (en voordeliger: in Bordeaux betaal je voor de naam), maar ook het eten, het landsch

    Herfstpasta met truffel

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Herfstpasta met truffel (Hoofdgerecht voor 4 personen) Volgende week ga ik naar Bergerac, ten oosten van de Bordeauxstreek. Vertel het niet verder, maar alles in Bergerac is beter dan in Bordeaux. De wijnen zijn lekkerder (en voordeliger: in Bordeaux betaal je voor de naam), maar ook het eten, het landsch …

  10. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: wilde eend met bloedworst en sumakjus. Hoofdgerecht voor 2 personen. Op 16 oktober, de dag dat het jachtseizoen weer werd geopend, stuurde de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) een jubelend persbericht de wereld in. Uit een 'representatief onderzoek naar de publieke opinie onder 2.000 respond

    Wilde eend met bloedworst en sumakjus

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: wilde eend met bloedworst en sumakjus. Hoofdgerecht voor 2 personen. Op 16 oktober, de dag dat het jachtseizoen weer werd geopend, stuurde de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) een jubelend persbericht de wereld in. Uit een 'representatief onderzoek naar de publieke opinie onder 2.000 respond …

  11. Fazantenbout met pompoen en whiskeyroom.

    Fazantenbout met pompoen en whiskyroom

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: fazantenbout met pompoen en whiskyroom (hoofdgerecht voor 4 personen). Een kloek boek, dat is het. Indrukwekkend, fraai en gedegen. Of nee, wacht. Eigenlijk bestaat Het wild kookboek (jawel, met spatie, Fontaine, 24,95 euro) uit twee delen en is mijn loftuiting bedoeld voor het eerste. Daarin verhaalt cul …