Waarschuwing voor sneeuw en gladheid in gehele land
© ANP

Waarschuwing voor sneeuw en gladheid in gehele land

Automobilisten moeten zondagochtend rekening houden met gladheid. Op de snelwegen blijft de linkerrijstrook vaak wit doordat er te weinig verkeer is om het strooizout met de sneeuw te mengen en daarmee de weg 'schoon' te rijden. De waarschuwing geldt voor het hele land, maar de komende uren is het vooral glad in het noorden van het land.

Rijkswaterstaat heeft zo'n 100 sneeuwschuivers ingezet om de wegen zo goed als sneeuwvrij te krijgen. Volgens Rijkswaterstaat is de meeste overlast voor het verkeer rond het middaguur voorbij.

De meeste sneeuw viel in de nacht van zaterdag op zondag bij Almere. Er zou zo'n 15 centimeter gevallen zijn. Rond Rotterdam viel eerder al zo'n centimer of 5.

Sneeuw trekt weg
De sneeuw trekt in het noorden en noordwesten van het land in de loop van de ochtend geleidelijk weg, zo meldt Weerplaza.nl. De rest van de dag is er veel bewolking, al schijnt af en toe ook de zon. Verder blijft het bij temperaturen tussen de 0 en 3 graden, tot de avond, overwegend droog.

In de nacht van zondag op maandag, en ook maandag overdag, kan in de zuidelijke provincies opnieuw sneeuw vallen. Automobilisten wordt geadviseerd de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden. Rustig aan en afstand houden, is het devies.