Amy Winehouse in 2008.
Amy Winehouse in 2008. © AFP

Musical over leven Amy Winehouse gaat niet door

De 29-jarige Deense actrice Johanne Louise Schmidt mag toch niet in de huid kruipen van Amy Winehouse. De familie van Winehouse stak een stokje voor de Deense musical 'Amy' over het tragische leven van de zangeres.

De musical zou in januari in première gaan in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Volgens de familie van de zangeres hebben zij echter nooit toestemming gegeven voor de productie, waarin ook muziek van Amy's twee studioalbums Frank en Back To Black te horen is.

De musical is gebaseerd op interviews, toespraken bij Award-uitreikingen, concerten, brieven en krantenartikelen. Dat wil Mitch Winehouse, de vader van de zangeres, niet hebben. 'Het gaat er niet om dat het te vroeg is', zei hij tegen Yahoo News. 'Ze zijn alleen geïnteresseerd in geld verdienen.'

Jonge superster
Het Deense copyright agentschap Koda had eerder toestemming gegeven aan het Royal Theater van Denemarken. 'Wij geloofden dat het formaat - een theaterstuk - oké was', zei woordvoerder Nicolaj Hylten-Cavallius.

Elf toneelschrijvers werkten mee aan het toneelstuk dat focust op 'de enorme druk die een sensatiebelust publiek op de jonge superster legt, op het moment dat haar problemen met drugs en alcohol begonnen.'

Amy Winehouse werd op 23 juli 2011 op 27-jarige leeftijd dood aangetroffen in haar huis in Camden in Noord-Londen. Ze overleed door een alcoholvergiftiging.