Steven Rooks: Hoogerland kan beter stoppen
© AP

Steven Rooks: Hoogerland kan beter stoppen

Oud-wielrenner Steven Rooks vindt dat de gehavende Johnny Hoogerland beter uit de Tour de France kan stappen.

Volgens Rooks is de blessure zo'n aanslag op het lichaam dat de Zeeuw er een flinke terugslag van kan krijgen.

'Johnny heeft 33 hechtingen in de bil, rond een knie en in een kuit. Hechtingen in je armen zijn, mits de wegen goed zijn, niet zo erg. Maar bij je knie en in je kuit, dat gaat vreselijk trekken. Ik heb zelf ook wel eens met hechtingen rondgereden, maar ik kan me weinig voorstellen bij fietsen met 33 stuks', aldus Rooks in zijn column in het AD vandaag.

Rooks vindt dat Hoogerland 'genoeg karakter in zijn donder' heeft, dat wel. 'Maar', zo schrijft hij, 'ik kan me niet voorstellen dat hij in koers blijft. Ik vind het niet verstandig. Ik heb zelf ooit de Ronde van Italië gereden met een verwonding aan een achillespees, veroorzaakt door een tandwiel. Ik heb die Giro uitgereden en ben daarna naar de Tour gegaan. Maar ik kreeg er een enorme terugslag van.'

'Het lichaam werkt aan genezing, een inspanning kost ook energie, dat is dan eigenlijk dubbelop. Beter is het om je lichaam even helemaal te laten genezen. Dat lijf heeft zo'n ontzettende optater gekregen', aldus Rooks, die in 1988 de bolletjestrui veroverde in de Tour en dat jaar tweede eindigde in de eindrangschikking.