Etenstijd op De Parade in Utrecht © vk.nl
Etenstijd op De Parade in Utrecht © vk.nl © UNKNOWN

De Parade in Utrecht. Op naar twee mannen in een trio

Rondreizend theaterfestival De Parade is volop aan de gang. De 21ste rondreis is neergestreken in Utrecht, en wel in het Moreelsepark.

In verband met de gebeurtenissen in Oslo stoppen we nu de berichtgeving over de Parade. Mogelijk volgt op een andere datum nog een verslag. Excuus voor het ongemak.

18.23 uur:
Volop etenstijd. Het is overal druk, en het ruikt lekker. Bij het Chinees/Indische etenstentje hangt een draak, die om de zoveel tijd vuur spuwt. Tot schrik en hilariteit van met name de aanwezige kinderen. Kijk hier voor een impressie in video, of onderaan dit blog.

Overigens is het de bedoeling om straks de voorstelling Het Monica Da Silva Trio te bezoeken, van Arjen Lubach en Tim Kamps. Als er nog plekken zijn.

17.07 uur:
Een eerste impressie in foto's van De Parade is hier te zien.

16.45 uur:
Utrecht dus, waar De Parade is. Vlakbij het station, op een plek waar normaal gesproken parkeerplaatsen zijn en een weg loopt. Dus staat hier en daar een parkeerautomaat tussen de theatertenten, of wegwijzers voor fietsers.

Het is druk, en vooral met ouders met (jonge) kinderen. Tot een uur of 18.00 is De Kinderparade er dan ook. Over het weer gaan we niet al te veel zeggen, zolang het droog is. En dat is het.

Elke speelstad

Vk.nl bezoekt De Parade in elke speelstad en doet live verslag van de voorstellingen en, niet onbelangrijk bij De Parade, de sfeer, in beeld, geluid, tekst en video.

Vanavond dus Utrecht. Eerder was vk.nl aanwezig in Rotterdam (waar minder bezoekers kwamen kijken) en in Den Haag (waar een bezoekersrecord gebroken werd). Recensent Joris Henquet van De Volkskrant was overigens al eerder op De Parade in Utrecht, de recensie is hier te lezen.

Kijk voor het volledige programma van De Parade in Utrecht (en later nog in Amsterdam) op deparade.nl.