Tweede Kamer-voorzitter Anouchka van Miltenburg in Afghanistan.
Tweede Kamer-voorzitter Anouchka van Miltenburg in Afghanistan. © UNKNOWN

Tweede Kamervoorzitter bezoekt Afghanistan: 'We laten iets achter'

De Nederlandse missie in Afghanistan is volgens Tweede Kamer-voorzitter Anouchka van Miltenburg niet voor niets. 'We laten iets achter', aldus Van Miltenburg. 'Niet alleen getrainde politiemensen maar ook een complete politie-opleiding, zodat de toekomst van de politiemacht in Kunduz is geborgd.'

Van Miltenburg bezocht de Nederlandse missie in Afghanistan samen met de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp. Van Miltenburg bracht  tijdens ontmoetingen met militairen en politietrainers de waardering over die binnen de Tweede Kamer leeft voor de vrouwen en mannen die bij de missie actief zijn. 'Het enthousiasme van de Nederlandse trainers en hun Afghaanse cursisten is goed zichtbaar', aldus de Kamervoorzitter.

In Kabul sprak de Kamervoorzitter met Nederlandse militairen die op het hoofdkwartier en op Kabul International International Airport werken. Op de Nederlandse ambassade werd zij bijgepraat over de verschillende aspecten van de missie. In Kunduz woonde ze een training bij op het regional Training Center en bezocht Aliabad, waar Afghaanse agenten worden opgeleid.