Anonymous zoekt via hack steun bij Britse politieagenten
© AFP

Anonymous zoekt via hack steun bij Britse politieagenten

De hackersbeweging Anonymous heeft een ongebruikelijke oproep gedaan aan de Britse politie. De hackers vragen in een manifest, dat per e-mail aan agenten werd gestuurd, om steun. De agenten wordt gevraagd 'verraders niet te steunen'.

Anonymous stuurde de e-mail aan agenten wier e-mailadres ze vermoedelijk te pakken hebben gekregen na de kraak van UKPoliceOnline, een online forum voor politieagenten.

'We weten dat de meesten van jullie uit de arbeidersklasse komen, net als de meesten van ons, en dat jullie hypotheken, leningen of studieschulden hebben, of dat jullie kinderen die hebben. Verdedig de mensen die ons, jullie medeburgers, verraden niet', schrijven de hackers. 'We reiken jullie in vriendschap de hand. Sluit je bij ons aan.'

Het losse verband van hackers is verantwoordelijk voor een reeks cyberaanvallen, stunts en in het oog lopende protestacties in de afgelopen jaren. Daarbij waren de wetshandhavers regelmatig het doelwit. De toon in de brief aan de agenten staat dan ook in schril contrast met de aanvallen die de groep uitvoerde.

De Londense Metropolitan Police heeft in een verklaring gezegd dat onderzocht wordt hoe Anonymous de e-mailadressen van de agenten in handen heeft gekregen.