Noel Gallagher.
Noel Gallagher. © GETTY

'Geen Oasis-reünie, al hangt leven van elk kind er van af'

In een interview met NME Radio maakt Ex-Oasisgitarist Noel Gallagher klaar en duidelijk dat er geen reünie van Oasis zit aan te komen, zelfs niet 'als het leven van alle uitgehongerde kinderen ter wereld ervan zou afhangen'.

Ook al staan fans te springen voor een Oasis-reünie, er is geen haar op Gallaghers hoofd dat daar aan denkt. Eind vorig jaar bracht hij zijn soloplaat 'Noel Gallagher's High Flying Birds' uit en op z'n eentje muziek maken is overduidelijk wat hij wilt.

Zever, gezever
Nochtans verspreidde zijn broer Liam Gallagher het gerucht dat Oasis in 2015 (bij het 20 jarig jubileum van het uitkomen van het succesalbum 'What's The Story, Morning Glory') opnieuw zou samenkomen. Op de vraag of er enige waarheid schuilt in die uitspraak, antwoordde Noel: 'Had hij mij verdomme maar niet voor de rechter moeten slepen'.

Over de reüniegekte die tegenwoordig de ronde lijkt te doen in de muziekwereld, had Gallagher het volgende te zeggen: 'Ik weet dat het vandaag zo hoort, maar het is niet wat ik doe. Al die bands die zogezegd groter en succesvoller zijn dan ze ooit waren... Oasis was al een van de grootste bands ter wereld, zeker binnen Engeland de afgelopen 35 jaar. Waarom zouden we het doen? Voor de fans? Laat me niet lachen. Niemand in Oasis heeft ooit een zak gegeven om de fans, 't is gedaan'.

Beluister hier het volledige interview met Noel Gallahger.