De cast van Verliefd op Ibiza met (VLNR) Marly van der Velde, David Lucieer, Gigi Ravelli, Marius Gottlieb, Kimberly Klaver, Kim Feenstra, Lone van Roosendaal, Rick Engelkes, Sanne Vogel, Jan Kooijman, Jasper Gottlieb en Jim Bakkum.
De cast van Verliefd op Ibiza met (VLNR) Marly van der Velde, David Lucieer, Gigi Ravelli, Marius Gottlieb, Kimberly Klaver, Kim Feenstra, Lone van Roosendaal, Rick Engelkes, Sanne Vogel, Jan Kooijman, Jasper Gottlieb en Jim Bakkum. © ANP

Nijenhuis mag Sylvie en Yolanthe flink op de hak nemen in film

Regisseur Johan Nijenhuis heeft juristen in de arm genomen om er zeker van te zijn dat beroemde voetbalkoppels hem niet gaan aanklagen voor zijn film Verliefd op Ibiza. Maar volgens de wet mag hij paren als Wesley en Yolanthe of Sylvie en Rafael flink op de hak nemen, zo oordeelden zijn juridische raadgevers.

In de film, die maandagavond in Amsterdam in première gaat, worden grappen gemaakt die refereren aan de tatoeages van Yolanthe Cabau-Van Kasbergen en haar kostbare huwelijk met voetballer Wesley Sneijder. Ook de recente breuk tussen Sylvie Meis en Rafael van der Vaart zou in de film zijn verwerkt en zitten er verwijzingen naar de manier waarop Rebecca Loos het huwelijk van David en Victoria Beckham ontwrichtte.

De rol van de voetballer in kwestie wordt in de film vertolkt door acteur Jan Kooijman. Kim Feenstra speelt zijn louter op geld beluste voetbalvrouw. 'We werden na voorpremières door kijkers gewaarschuwd dat Wesley en Yolanthe toentertijd ook een advocaat hadden gezet op de persiflage in Koefnoen', legt Nijenhuis uit. 'Dat wilden wij graag voor zijn.'

Verlief op Ibiza draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.