Peter Root en Mary Thompson, de vorige week in Thailand omgekomen fietsers.
Peter Root en Mary Thompson, de vorige week in Thailand omgekomen fietsers. © AP

Britse fietsers op wereldreis doodgereden in Thailand

Een Brits stel dat per fiets de wereld rondtrok, is vorige week omgekomen bij een verkeersongeval in Thailand. Ze werden woensdag ten oosten van Bangkok aangereden door een pickuptruck. Dat heeft de Thaise politie maandag bekendgemaakt.

De twee, Peter Root en Mary Thompson, beiden 34, waren in juli 2011 vertrokken uit Groot-Brittannië. Via Europa, het Midden-Oosten, Centraal Azië en China waren ze aangekomen in Thailand. Na hun verblijf in Zuidoost-Azië wilden ze doortrekken naar Nieuw-Zeeland.

Via Twitter en Facebook werd hun reis gevolgd door talloze thuisblijvers en andere belangstellenden. Op het weblog Two on Four Wheels beschreven ze hun reis als een gebeurtenis die je eens in je leven meemaakt. Nadat ze elkaar op de kunstacademie hadden leren kennen, hadden ze zes jaar gespaard om de reis te kunnen bekostigen.

Flessendop
Volgens een politiewoordvoerder werden hun lichamen, fietsen en overige bezittingen aan de kant van de weg gevonden bij een pickuptruck die tussen de bomen terecht was gekomen. De 25-jarige chauffeur raakte bij het ongeval ernstig gewond. Hij verklaarde de fietsers te hebben geraakt toen hij achter het stuur op zoek ging naar een flessendop die was gevallen.

De inmiddels op borgtocht vrijgelaten man wordt verdacht van het veroorzaken van de dood door gevaarlijk rijgedrag. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij maximaal 10 jaar gevangenisstraf krijgen.