Luis Suarez.
Luis Suarez. © AFP

Liverpool en Barcelona eindelijk akkoord over Suárez

Liverpool en FC Barcelona hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Luis Suárez. Dat maakt de Engelse ploeg vandaag bekend. Het is niet bekendgemaakt hoeveel de Spaanse grootmacht voor de aanvaller betaalt.

De spits uit Uruguay heeft van de clubleiding toestemming gekregen om de laatste formaliteiten af te handelen.

Suárez kan zijn nieuwe ploeg pas eind oktober van dienst zijn. De spits is vanwege zijn beet in de schouder van de Italiaan Chiellini op het WK voor vier maanden geschorst. De voormalig Ajacied leidde de 'Reds' dit seizoen dankzij 31 doelpunten naar deelname aan de Champions League.

In een afscheidsbericht op de website van Liverpool rept Suárez met geen woord over zijn beet, al de derde in zijn loopbaan. 'Ik ben er trots op voor Liverpool te hebben mogen spelen. De club heeft er alles aangedaan om me te houden, maar spelen en leven in Spanje, waar de familie van mijn vrouw woont, is mijn hele leven al een droom. Ik denk dat dit het juiste moment is om te vertrekken.'

Suárez krijgt bij Barcelona het shirt met rugnummer 9. Dat werd vorig seizoen gedragen door de Chileen Alexis Sanchez, die gisteren zijn overgang naar Arsenal afrondde.