Roda JC duwt dramatisch PSV dieper in de problemen
© PRO SHOTS

Roda JC duwt dramatisch PSV dieper in de problemen

Roda JC heeft PSV woensdag nog dieper in de problemen geduwd. Voor de tweede keer in vier dagen tijd was de club uit Kerkrade te sterk voor de Eindhovenaren, ditmaal in het bekertoernooi. PSV, de finalist van de afgelopen 2 jaar, moest voor eigen publiek zelfs een zware nederlaag incasseren: 1-3.

Afgelopen zondag was de ploeg van Phillip Cocu in Kerkrade voor de competitie ook al onderuit gegaan (2-1).

De bekeruitschakeling betekende voor PSV de zoveelste domper in een paar weken tijd. Drie uitnederlagen op rij in de competitie, een reeks van blessures en dan ook nog het geruchtmakende forumrapport dat maandag tot grote onvrede van de clubleiding uitlekte.

Het zijn kortom roerige tijden in Eindhoven, waar Cocu snel met een oplossing zal moeten komen om zijn elftal uit de negatieve spiraal te halen. PSV wilde woensdag dolgraag revanche nemen voor het verlies drie dagen eerder in Kerkrade, maar beet zich ook voor eigen publiek stuk op het stugge Roda JC.

De ploeg uit Eindhoven was weliswaar de bovenliggende partij, maar liet zich aftroeven door de veel effectievere Limburgers. Luciano Narsingh, na 10 maanden blessureleed terug in de hoofdmacht, leverde in de eerste helft een aantal bruikbare voorzetten af waar zijn teamgenoten echter niets mee deden. En anders was daar altijd nog doelman Filip Kurto die kansen van de thuisclub onschadelijk maakte.

Tekenend was het moment in de 35e minuut, toen Roda JC al op voorsprong stond door een doeltreffend schot met rechts van aanvoerder Mark-Jan Fledderus. Tim Matavz werd in het strafschopgebied vrijgespeeld, maar de spits verprutste die uitgelezen mogelijkheid om PSV langszij te brengen.

Amper een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in. Guus Hupperts schudde Jorrit Hendrix van zich af en stiftte de bal via de binnenkant van de paal achter de debuterende doelman Nigel Bertrams: 0-2.

Met Adam Maher na rust op de plek van Oscar Hiljemark hoopte Cocu zijn dolende elftal een nieuwe impuls te geven. De topaankoop van afgelopen zomer bleef echter wederom onzichtbaar en zag hoe Hupperts er halverwege de tweede helft zelfs 0-3 van maakte. Joshua Brenet deed nog wat terug, maar zijn doelpunt kwam veel te laat om PSV nog te redden.