UEFA onderzoekt ontwijkgedrag Ferguson
© AFP

UEFA onderzoekt ontwijkgedrag Ferguson

Trainer Alex Ferguson van Manchester United loopt het risico op een straf van de UEFA. De Europese voetbalbond is woensdag een onderzoek naar de oefenmeester gestart. Ferguson wordt verweten dat hij zich heeft onttrokken aan verplichtingen met de media.

Ferguson stuurde dinsdagavond na de nederlaag van United tegen Real Madrid (1-2) in de Champions League zijn assistenten René Meulensteen en Mike Phelan naar de aanwezige journalisten. Volgens Phelan had Ferguson zijn woede over de rode kaart voor Nani nog niet helemaal onder controle.

Nani kreeg een rode kaart voor een ongelukkige overtreding op tegenstander Alvaro Arbeloa. De actie leek hooguit een gele kaart waard. Na de rode kwam Real Madrid terug van een achterstand van 1-0 (1-2).

Cüneyt Çakir, de Turkse arbiter van dienst, kreeg veel kritiek over het wegsturen van Nani. De UEFA liet weten de 36-jarige arbiter niet af te vallen. 'Daar is geen reden toe', zei een woordvoerder. 'We wachten de officiële rapporten van de wedstrijdgedelegeerde en de waarnemer af. Zo is de procedure. Als die zorgen voor verontrusting dan bekijken we wat ons te doen staat. Maar hij blijft op onze lijst van officials.'