Koen Verweij.
Koen Verweij. © ANP

Schaatser Verweij weg bij trainer Van Veen

Schaatser Koen Verweij en trainer Jan van Veen gaan uit elkaar. De oorzaak is een verschil van inzicht over de overeenkomst die is gesloten met de nieuwe sponsor die het team van Van Veen donderdag presenteert.

Verweij ging als enige schaatser van de ploeg niet akkoord met de voorwaarden en lijkt de resterende wedstrijden dit seizoen zichzelf te moeten redden.

Van Veen is al lange tijd op zoek naar een geldschieter. Lange tijd zonder succes, maar nu is er toch een sponsor gevonden. Van Veen wilde woensdag nog niet zeggen om welk bedrijf het gaat. Wel is duidelijk dat de sponsor zich tot en met de Olympische Spelen van volgend jaar in Sotsji aan het team van de coach wil verbinden.

De deur is voor Verweij nog niet helemaal dicht. 'Ik heb veel tijd en energie in hem gestoken en zou graag naar de Spelen gaan met Koen', aldus Van Veen. 'Maar voorlopig lijkt het onwaarschijnlijk dat dat gaat gebeuren.'

Met het vertrek van Verweij heeft Van Veen met Marrit Leenstra, Lotte van Beek, Renz Rotteveel en Maurice Vriend voorlopig vier schaatsers over. Er is voor komend seizoen versterking op komst, zo zei Van Veen woensdag. Namen wilde hij nog niet noemen.

Het schaatsseizoen zit er bijna op. Dit weekeinde is de wereldbekerfinale in Heerenveen. Twee weken later wordt het seizoen in Sotsji afgesloten met de WK afstanden.