Laagvlieger Sochaux verslaat koploper Paris Saint-Germain
© AFP

Laagvlieger Sochaux verslaat koploper Paris Saint-Germain

De Franse competitie heeft zondag aan spanning gewonnen. Dat was te danken aan FC Sochaux. Deze bescheiden club vergaarde in de strijd tegen degradatie 3 zeer welkome punten. Dat ging zondagavond nota bene ten koste van koploper Paris Saint-Germain: 3-2.

Invaller Cédric Bakambu maakte 6 minuten voor tijd de winnende treffer. Door deze verrassende nederlaag zag de schatrijke titelkandidaat de belangrijkste concurrenten weer naderen.

Gregory van der Wiel mocht van trainer Carlo Ancelotti beginnen als rechtsachter van PSG. De voormalig Ajacied zag een andere verdediger, oud-PSV'er Alex, als eerste scoren. De Braziliaan kopte na een hoekschop van Javier Pastore raak. Sébastien Roudet bepaalde na een vlotte counter de ruststand op 1-1.

Na de hervatting bracht de Franse aanvaller Giovanni Sio, die pas 23 is maar al buitenlandse ervaring op deed in Spanje, Zwitserland en Duitsland, Sochaux opnieuw op voorsprong, op aangeven van Roudet. Niet veel later maakte Van der Wiel plaats voor Christophe Jallet. Mamadou Sakho leek PSG een punt te bezorgen met de 2-2, maar Bakambu had het laatste woord.

Olympique Lyon bleef opvallend gemakkelijk overeind bij Girondins Bordeaux: 0-4. Clément Grenier was twee keer trefzeker voor Lyon, waarvan één keer vanaf 11 meter. De andere doelpunten kwamen van Gueida Fofana en Alexandre Lacazette. De achterstand op PSG slonk tot 3 punten.

Olympique Marseille mag na een zege op Valenciennes ook weer dromen van een kampioenschap. OM won het povere duel met 1-0. Dat was te danken aan een rake kopbal van verdediger Rod Fanni, in de 94e minuut. Nice behield aansluiting door op Corsica Bastia de baas te blijven: 0-1. Neal Maupay scoorde na ruim een uur.