Oscar Pistorius met zijn vriendin Reeva Steenkamp in 2012
Oscar Pistorius met zijn vriendin Reeva Steenkamp in 2012 © GETTY

Politie beschuldigt 'Blade Runner' Pistorius van moord op vriendin

De paralympische ster Oscar Pistorius, beter bekend als de 'Blade Runner', wordt verdacht van moord op zijn vriendin, het fotomodel Reeva Steenkamp. Hij zou haar vanmorgen in hun huis hebben doodgeschoten.

Vooralsnog is niet precies duidelijk wat er is gebeurd in de woning van Pistorius, maar lokale media melden dat hij zijn 30-jarige vriendin aanzag voor een inbreker. Op de plek van het misdrijf werd een pistool gevonden.

Volgens het ene bericht waren Pistorius en zijn vriendin de enige aanwezigen in huis op het moment van de schietpartij en is de 26-jarige atleet dan ook de enige verdachte. Een woordvoerster van de politie meldde echter dat er getuigen zijn. Zij zei ook dat er eerder incidenten zijn geweest in het huis van de beroemde paralympische atleet, die vallen onder de noemer huiselijk geweld.

Pistorius zou vier keer op Steenkamp hebben geschoten, waarbij ze in haar hoofd en arm is geraakt. In Zuid-Afrika ligt het aantal inbraken en gewelddadige incidenten enorm hoog. Veel huiseigenaren dragen wapens om zichzelf te verdedigen.

Sportheld
Pistorius, een absolute held in zijn land, is de eerste sporter met protheses die meedeed aan een olympisch loopnummer, afgelopen zomer in Londen. Vanwege een aangeboren afwijking werden zijn onderbenen geamputeerd toen hij amper een jaar oud was.

De atleet woont op een dure, ommuurde compound aan de rand van Pretoria. Zijn vriendin twitterde gisteren nog: 'Wat heb jij achter de hand voor jouw liefde morgen? #heberzinin #Valentijnsdag'