Barcelona mijlenver voor op concurrentie
© AFP

Barcelona mijlenver voor op concurrentie

Wie kan FC Barcelona dit seizoen nog bedreigen in de Primera Division? Geen enkele club, ook Atletico meer. Dat haakte zondagavond af in de de strijd om de Spaanse voetbaltitel. De nummer 2 van de ranglijst verloor met 2-1 bij de minder bekende 'buurman' Rayo Vallacano. Door dat tegenvallende resultaat is de achterstand op de schier onaantastbare koploper na 23 duels 12 punten.

Concurrent Real Madrid kroop bovendien naderbij en moet nu nog maar 4 punten goedmaken. Rayo is dit seizoen een subtopper en demonstreerde dat tegen Atletico met treffers van Alhassane Bangoura, beter bekend als Lass, en Leó Baptistão voor rust. Diep in blessuretijd scoorde het Colombiaanse fenomeen Radamel Falcao nog tegen.

Barcelona is niet bij te houden. Dat ondervond ook Getafe met overduidelijke cijfers: 6-1. Na een kwartier was het duel, na twee vroege doelpunten, al min of meer beslist. Alexis Sánchez maakte na 6 minuten de eerste, na 13 minuten zorgde Lionel Messi al voor de 2-0. Na de hervatting scoorden David Villa, Cristian Tello, Andrés Iniesta en Gerard Piqué voor Barca. Alvaro Vazquez deed dat voor de tegenstander. Voor Messi was het alweer zijn 35ste treffer in deze competitie.

Real Madrid stelde zaterdagavond de aanhang weer eens echt tevreden. Cristiano Ronaldo loodste de Koninklijke in het Bernabeu-stadion langs Sevilla. De Portugese vedette, in een eeuwig gevecht gewikkeld met Messi, scoorde driemaal. Hij had daarmee een groot aandeel in de ruime zege: 4-1. De Fransman Karim Benzema had in de 18de minuut als eerste succes. Niet veel later verdubbelde Ronaldo de voorsprong op aangeven van Kaka. Dat was de ruststand. Na de hervatting maakte hij binnen een kwartier nog twee goals. In totaal staat hij nu op 24.

In de aanloop naar de confrontatie met Manchester United in de Champions League kwam de 20e hattrick van Ronaldo in het shirt van de 'Koninklijke' en zijn 17e in de Primera División als geroepen. 'We hebben met Ronaldo een fenomeen in huis', jubelde directeur Emilio Butragueño. 'Het lijkt voor hem heel normaal om drie keer te scoren, wij blijven van zijn prestaties genieten.'