Lars Boom is leiderstrui al weer kwijt
© AFP

Lars Boom is leiderstrui al weer kwijt

Lars Boom heeft maar één etappe van zijn leiderstrui in de Ronde van de Middellandse Zee kunnen genieten. De coureur van Blanco Pro Cycling moest de leiding in het klassement in de vierde etappe afstaan aan de Belg Maxime Monfort, al is het verschil slechts een seconde.

De winst in de rit, die bovenop de Mont Faron eindigde, was voor de Fransman Jean-Christophe Péraud. Hij kwam solo aan. Boom's ploeggenoot Bauke Mollema werd derde, achter de Italiaan Francesco Reda. De Groninger steeg daarmee naar de zevende plaats in de tussenstand.

Boom verloor uiteindelijk een minuut en 17 seconden op Péraud en hield daarmee de schade keurig beperkt. Met ook Laurens ten Dam (15e) nog redelijk kort in het klassement, gaat Blanco er zondag in de slotrit volgens ploegleider Nico Verhoeven alles aan doen om de leiderstrui terug te pakken. 'We gaan er opnieuw invliegen. Het is een lange etappe van bijna 200 kilometer. Makkelijk zal het niet worden, maar het is zeker niet onmogelijk.'

De rijders van Garmin gingen in de etappe niet meer van start. De fietsen van de ploeg van Thomas Dekker en Raymond en Michel Kreder waren 's nachts gestolen.