Eerste try 'Dutch Delight' in Six Nations
© REUTERS

Eerste try 'Dutch Delight' in Six Nations

Tim Visser heeft zijn eerste try gemaakt in het befaamde zeslandentoernooi. De Nederlandse rugbyer die als international voor Schotland uitkomt, hielp zijn ploeg mede door zijn score zaterdag aan een overtuigende zege op Italië. Het duel in Edinburgh eindigde in 34-10. Kicker Greig Laidlaw was, onder meer door alle conversies (4) te benutten, goed voor 14 punten.

'Dutch Delight', die na zeven interlands voor zijn nieuwe vaderland al op vijf tries staat, verloor vorige week bij zijn debuut met Schotland in de Six Nations van Engeland. Italië verraste in Rome met een zege op Frankrijk. De Fransen staan na twee wedstrijden nog met lege handen. Ook Wales was te sterk, in Parijs nog wel: 6-16.

Engeland is als enige nog ongeslagen. De uitwedstrijd tegen Ierland in Dublin werd ook een succes: 12-6. De Ieren verloren niet alleen, maar raakten ook verscheidene belangrijke spelers kwijt door blessures. Simon Zebo mist zelfs de rest van het toernooi. Hij brak een voet en is waarschijnlijk 10 weken uitgeschakeld.