Spaanse furie bij Swansea
© GETTY

Spaanse furie bij Swansea

Michu, de Spaanse spits van Swansea City, heeft zaterdag maakt maar weer eens duidelijk gemaakt waarom de club in Engeland Swanselona wordt genoemd. Hij maakte twee goals tegen QPR (4-1) en ook de twee andere goals waren van Spaanse makelij.

Doelman Michel Vorm keerde na een blessure terug onder de lat bij de thuisclub. Ploeggenoot Jonathan de Guzman speelde de hele wedstrijd voor Swansea City.

Trainer Martin Jol speelde met Fulham gelijk bij Norwich City (0-0). Stanislav Manolev, overgekomen van PSV, had een basisplaats bij de club uit Londen. Jol hield Urby Emanuelson de hele wedstrijd op de bank.

Chelsea handhaafde zich zaterdag met een zege op Wigan Athletic (4-1) op de derde plaats van de Premier League. De formatie uit Londen dankte de overwinning aan treffers van Ramires en Edin Hazard, Frank Lampard en Marko Marin.

Shaun Maloney bracht Wigan Athletic bij een achterstand van 2-0 nog even terug in de wedstrijd. Ronnie Stam had een basisplaats bij Wigan Athletic.

Chelsea verkleinde de achterstand op koploper Manchester United tot 13 punten. De lijstaanvoerder komt zondag nog in actie tegen Everton.

Arsenal bleef eveneens zonder puntverlies. Santi Cazorla maakte de enige treffer in het uitduel met Sunderland (0-1). Arsenal speelde een uur met 10 man omdat Carl Jenkinson twee keer een gele kaart kreeg.