Lance Armstrong tijdens het interview met Oprah.
Lance Armstrong tijdens het interview met Oprah. © ANP

Lance Armstrong meest gehate Amerikaanse sporter

Lance Armstrong is de meest gehate sporter van de Verenigde Staten. Dat maakte het magazine Forbes vandaag bekend op zijn website. De voormalig wielrenner moet de eerste plek overigens delen met American Football-speler Manti Te'o.

Armstrong, die recent in een interview met Oprah Winfrey toegaf dat hij tijdens het grootste deel van zijn carrière doping heeft gebruikt, is volgens een enquête nog slechts populair bij 15 procent van het Amerikaanse publiek.

Fatsoenlijk zelfbeeld
Ondanks het verlies van zijn titels en zijn levenslange schorsing slaagde Armstrong er in eerste instantie nog wel in een fatsoenlijke beeld over zichzelf te behouden, aldus Forbes. Maar het interview met Oprah heeft hem geen goed gedaan. 'Hij leek arrogant en het leek alsof het hem allemaal koud liet', zei Stephen Master, verantwoordelijk voor de enquête.

Armstrong deelt de toppositie van meeste gehate sporter met American Football-speler Manti Te'o. Te'o had gelogen over de dood van zijn vriendin die hij op internet zou hebben ontmoet. De vriendin bleek later niet te bestaan. De hele affaire kwam in januari aan het licht.