Boze schaker slaat tegenstander hersenschudding
© ANP

Boze schaker slaat tegenstander hersenschudding

Een 27-jarige man heeft bij een snelschaaktoernooi in Berkel-Enschot zijn tegenstander een hersenschudding geslagen. Dat melden Omroep Brabant en het Brabants Dagblad.

De uit Tilburg afkomstige dader was te laat terug na een pauze en zijn opponent uit Eindhoven had - volgens de regels - de schaakklok al gestart.

De organisatie besloot daarop de partij opnieuw te beginnen, tot onvrede van het slachtoffer. Toen de Tilburger de partij verloor, ging hij door het lint. Met een glas sloeg hij zijn tegenstander op het hoofd. Het slachtoffer moest ter observatie naar het ziekenhuis.

'Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Dat verwacht je bij een voetbalwedstrijd, niet bij schaakwedstrijden', aldus organisator Frans Deckers van schaakclub De Oude Toren tegen het Brabants Dagblad. 'We hebben de politie erbij gehaald. Deze man wordt uitgesloten van onze toekomstige toernooien. Maar hoe de bond ermee om zal gaan weet ik niet, daar gaan wij niet over.'

Volgens de krant heeft de politie gezegd de dader te zullen horen. Omroep Brabant meldt dat de man een 'licht verstandelijke beperking' heeft.