Buitenboys A1 loopt van veld 'om narigheid te voorkomen'
© ANP

Buitenboys A1 loopt van veld 'om narigheid te voorkomen'

De wedstrijd Diemen A1 tegen Buitenboys A1 uit Almere is zondag na 43 minuten gestaakt, omdat er veel ergernis was over het fluiten van de clubscheidsrechter van Diemen. Volgens de nieuwe interne regels van Buitenboys zijn de spelers van die club van het veld gelopen en is de wedstrijd gestaakt om verdere narigheid te voorkomen, zei bestuurslid Rob Mueller van Buitenboys. Diemen stond met 1-0 voor.

Volgens hem was er ook bij de tegenpartij irritatie over het optreden van de scheidsrechter. 'Diemen begreep het optreden van Buitenboys na het incident op 3 december, waarbij grensrechter Richard Nieuwenhuizen van die club om het leven kwam.' Maar op AT5 zegt Diemen-voorzitter Hans ter Horst geen begrip te hebben voor de handelwijze van Buitenboys.

Het was de eerste keer dat Buitenboys gebruik maakt van de nieuwe interne regels. Volgens Mueller is het nu aan de KNVB om te beslissen hoe het nu verder moet met die wedstrijd. De KNVB zegt de verslagen van het incident af te wachten. Daarna is het aan de tuchtcommissie om te beslissen of en hoe er wordt opgetreden, legt een woordvoerder uit.