Newcastle met Krul verrast Chelsea in spektakelstuk
© AP

Newcastle met Krul verrast Chelsea in spektakelstuk

Met Tim Krul in het doel heeft Newcastle zaterdag in de Premier League Chelsea verslagen, 3-2. De kans is groot dat de nummer 3 uit Londen daardoor nog meer terrein inlevert ten opzichte van koploper Manchester United, die later op de dag tegen Fulham speelt.

Halverwege leidde de thuisclub door een treffer van Jonas Gutierrez. Frank Lampard en Juan Mata zetten Chelsea vervolgens op voorsprong. Moussa Sissoko maakte gelijk én besliste vervolgens het duel in de 90e minuut. Vurnon Anita, voormalig Ajacied, zat op de bank bij Newcastle.

Vlaar en El Ahmadi
Met Ron Vlaar en Karim El Ahmadi in het elftal verspeelde het laag geklasseerde Aston Villa in extra tijd een voorsprong tegen Everton, 3-3. Na 3 minuten blessuretijd maakte Marouane Fellaini gelijk. Bij Everton deed John Heitinga een uur mee.

De Guzman
Zonder de aan de knie geblesseerde keeper Michel Vorm verloor Swansea van West Ham, 1-0. Andrew Carroll werd de matchwinner. Jonathan de Guzman was wel van de partij bij Swansea. Dwight Tiendalli, oud-FC Twente, zat op de bank. Dankzij Lukas Podolski won Arsenal van Stoke, 1-0.