Omega-QuickStep met op kop Tom Boonen.
Omega-QuickStep met op kop Tom Boonen. © AP

Terpstra wint WK ploegentijdrit met Omega-QuickStep: 'Echt kicken'

De Belgische ploeg Omega Pharma - QuickStep met onder anderen de Nederlander Niki Terpstra, de Belg Tom Boonen en wereldkampioen tijdrijden Tony Martin uit Duitsland heeft vandaag in Valkenburg bij de WK wielrennen de ploegentijdrit gewonnen. Het team had voor de ruim 53 kilometer 1 uur, 3 minuten en 17 seconden nodig. Tweede op slechts 3 seconden werd BMC. Het brons ging naar Orica-GreenEdge, met onder anderen de Nederlanders Sebastian Langeveld en Jens Mouris, dat 47 seconden moest toegeven.

Het was de eerste keer dat de ploegentijdrit voor merkenteams op het programma stond bij een WK wielrennen. Van de Nederlandse ploegen deed Rabobank het het best met de vijfde plaats op 1.08 van de winnaars. Vacansoleil-DCM eindigde als 12e, Argos-Shimano als 18e en de opleidingsploeg van Rabo werd 30e.

Kicken
Niki Terpstra veroverde zondag met zijn ploeg Omega Pharma - QuickStep bij de WK wielrennen in Valkenburg de wereldtitel op het nieuwe onderdeel ploegentijdrit voor merkenteams. 'Het ging zo super, we reden een prachtig tempo en gingen nooit kapot. Het is kicken om met zo'n groep hier rond te rijden', zei de Noord-Hollander na de race, op weg naar het podium.

Terpstra had onder meer gezelschap van de Belg Tom Boonen en de Duitse wereldkampioen tijdrijden Tony Martin.