September 2005: Max van Heeswijk wint de zevende etappe van de Ronde van Spanje.
September 2005: Max van Heeswijk wint de zevende etappe van de Ronde van Spanje. © UNKNOWN

'Oud-renner Van Heeswijk bekent dopinggebruik'

Oud-wielrenner Max van Heeswijk bekent in het nieuwe NUsport Magazine dat hij doping heeft gebruikt. De nu 38-jarige Limburger, die in 2007 een punt achter zijn wielercarrière zette, zegt in zijn wielercarrière epo te hebben gebruikt.

 Het is gewoon roddeljournalistiek. Ik ben altijd een schone renner geweest en van dopinggebruik is echt geen sprake. Al mijn uitspraken staan ook op band.  
Max van Heeswijk

Het weekblad schrijft in een voorpublicatie dat de renner zo schrok van zijn onthulling dat hij na zijn uitspraak de diskette uit de minidisc van de verslaggever haalde en meenam. Desondanks hebben zijn quotes toch de kolommen gehaald.

Ontkenning
Tegenover de Limburgse tv- en radiozender L1 ontkende Van Heeswijk vanavond epo te hebben gebruikt in zijn tijd bij US Postal. Hij zei tegen de regionale zender dat hij geprobeerd heeft om publicatie van het artikel te voorkomen.

Schadeclaim
'Het is gewoon roddeljournalistiek. Ik ben altijd een schone renner geweest en van dopinggebruik is echt geen sprake. Al mijn uitspraken staan ook op band', aldus van Heeswijk, die een schadeclaim tegen het blad wil indienen.

Van Heeswijk reed in 2000 en 2001 de Tour de France. In de daaropvolgende vier jaar was de sprinter bij US Postal, en later Discovery Channel, ploeggenoot van Lance Armstrong.