Jon Stewart
Jon Stewart © AP

Daily Show-host Jon Stewart regisseert dramafilm

De vooral in Amerika zeer populaire nieuwsshow The Daily Show moet het komende zomer een tijd zonder zijn al even zo populaire presentator doen. Jon Stewart knijpt er drie maanden tussenuit. Hij gaat een film regisseren.

Stewart heeft dat weliswaar nog nooit gedaan, maar is geen onbekende in Hollywood. Hij was als acteur te zien in kleine filmrollen - nog voor zijn Daily Show-tijd - en presenteerde tot twee maal toe de uitreiking van de Oscars.

Stewart gaat aan de slag met Rosewater, waarvan hij in 2011 de filmrechten kocht. Het drama is gebaseerd op het boek Then They Came for Me van de Iraanse Newsweek-journalist Maziar Bahari. Hij werd door de Iraanse regering verdacht van spionage toen hij de presidentsverkiezingen van 2009 versloeg.

De 50-jarige Stewart, die bevriend raakte met Bahari na diens optredens in zijn Daily Show, schreef zelf het scenario en zal de film dus ook regisseren. Hoewel Stewart één van de grappigste mannen op aarde wordt genoemd, wordt zijn eerste film geen comedy.

Stewart wordt in The Daily Show vervangen door de Britse komiek John Oliver, die nu ook al regelmatig opduikt in de talkshow. Het programma is in Nederland dagelijks om 22:30 uur te zien op Comedy Central.