Boer Zoekt Vrouw 2012
Boer Zoekt Vrouw 2012 © KRO

Waar zijn de 4 miljoen kijkers van Boer Zoekt Vrouw gebleven?

Op de eerste Boer Zoekt Vrouw-loze zondag in maanden blijken de miljoenen kijkers naar de KRO-koppelshow compleet versnipperd geraakt over de verschillende tv-zenders. Bijna alle programma's om half 9 kregen er marktaandeel bij, maar het legde vooral Nederland 3 en RTL 4 geen windeieren.

Volkskrant.nl vroeg de Stichting KijkOnderzoek, verantwoordelijk voor de kijkcijfers in Nederland, vandaag een uitsplitsing te maken van de kijkers op zondagavond tussen half 9 en half 10. Waar zijn de 4 miljoen kijkers van Boer Zoekt Vrouw gebleven?

Van de bijna 50 procent marktaandeel voor Nederland 1 is sinds gisteren nog maar 27 procent over. De start van een nieuw seizoen van De Reünie deed het met ruim 2 miljoen kijkers natuurlijk lang niet slecht, maar het aantal van vorige week wordt bij lange na niet meer gehaald. De programma's Luchtvaartpolitie en Miljoenenjacht mochten een deel van het voormalige BzV-publiek verwelkomen, maar de grootste groei vergeleken met voorgaande weken was er voor Nederland 3.

Penoza II
Naar de eerste aflevering van Penoza II keken ruim 800.000 mensen. Het marktaandeel van deze kleine publieke zender steeg hiermee in één klap van 2,7 naar 10,7, becijfert KijkOnderzoek. Het betekende een goede première van het tweede seizoen van de veelgeprezen maffiaserie met in de hoofdrol actrice Monic Hendrikx.  

SBS6 (Overtreders), RTL 5 (So You Think you can Dance) en Veronica (Hawaii Five-O) zagen hun marktaandeel iets stijgen door het ontbreken van de boeren op Nederland 1. 

Uit de gegevens blijkt verder dat er gisteren überhaupt minder mensen televisie keken dan de 12 zondagen hiervoor. Op de zondagavonden met Boer zoekt vrouw zaten er in totaal 7,9 miljoen Nederlanders voor de buis; gisteravond waren dat er nog 7,5 miljoen. Zeker 400.000 mensen besloten de televisie voor de verandering maar eens geheel uit te laten.

Bekijk de promo van Penoza II

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.