Mensen maken al foto's van Merthes huis in Haren.
Mensen maken al foto's van Merthes huis in Haren. © EPA

Aantal deelnemers 'privéfeestje' Haren overstijgt 30.000

Het aantal mensen dat op Facebook heeft aangegeven te zullen deelnemen aan het feest in Haren overstijgt vrijdagmiddag de 30.000. De gemeente Haren heeft besloten het feest te verplaatsen naar een alternatieve locatie.

Door het grote aantal verwachte bezoekers is er besloten het feest te verplaatsen naar een nabijgelegen voetbalveld van VV Gorecht. Momenteel zijn staan er al zo'n 50 belangstellenden. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Een 15-jarig meisje had via Facebook haar familie en vrienden uitgenodigd voor een feestje, maar was vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje gaat. Sindsdien loopt het aantal potentiële feestgangers behoorlijk op. Donderdagavond stond de teller op ruim 25.000 deelnemers.

Project X
De feestgangers hopen een soortgelijk evenement in Duitsland te overtreffen. Een zogenoemd Project X-feest - vernoemd naar de gelijknamige film - bracht vorig jaar in Hamburg zo'n 1500 jongeren op de been. Gebruikelijk is dat lang niet alle mensen die hebben aangegeven deel te zullen nemen, ook op komen dagen.

In totaal zijn er inmiddels meer dan 240.000 mensen uitgenodigd voor het feest in het Groningse dorp.