Het hoofdkantoor van KPN in Den Haag.
Het hoofdkantoor van KPN in Den Haag. © ANP

Telefoonstoring KPN rond Utrecht hersteld

De telefoonstoring van KPN in de regio Utrecht is hersteld. Alle verbindingen werken inmiddels weer goed, zo meldt de telecomaanbieder.

Sommige klanten van KPN konden vrijdagochtend in en rond Utrecht niet bellen. De oorzaak was een storing in één van de vier verkeersknooppunten in Utrecht. Ook de vaste verbinding van een aantal zakelijke klanten van KPN ondervond hinder.

Consumenten thuis hadden geen last van de storing. Ook de hulpdiensten waren niet gehinderd door de telefoonproblemen. P2000, een van de communicatiemiddelen die hulpdiensten gebruiken, is voor ongeveer een half uur overgeschakeld op het backupsysteem. Dat heeft volgens KPN goed gewerkt. Het landelijke alarmnummer was goed bereikbaar.

Vodafone
Vodafone, een andere telecomaanbieder, heeft sinds woensdag te maken met een grote storing, vooral rond Rotterdam en Den Haag. Oorzaak was een brand in Rotterdam, die ontstond in het netwerkcentrum naast Vodafone. Driekwart van de 5,3 miljoen klanten kon vrijdagochend weer bellen en sms'en.

In de loop van de dag moet de rest volgen. Mobiel internetten zal voor veel gebruikers nog enkele dagen niet lukken en ook om de problemen met voicemail te verhelpen denkt het telecombedrijf nog het hele paasweekeinde nodig te hebben.