Eerste beelden van langverwacht nieuw Mad Men-seizoen

Het is voor Nederlanders nog even wachten op de eerste afleveringen van Mad Men, seizoen 5, maar in de Verenigde Staten is het aftellen begonnen. Op 25 maart wordt daar de eerste aflevering uitgezonden. De eerste trailer is er ook al.

Niet dat daar veel wordt verklapt. Het zijn snelle shots uit het nieuwe seizoen, vermengd met fragmenten uit de laatste episode van seizoen 4, waarin Don Draper zijn nieuwe vriendin ten huwelijk vraagt en het nog maar de vraag is of zijn reclamebureau de verhevigde concurrentie op Madison Avenue, het mekka van de Amerikaanse reclamewereld in de jaren vijftig en zestig, overleeft.

Het nieuwe seizoen is vanaf 25 maart te zien op de Amerikaanse kabelzender AMC. Ruim anderhalf jaar zat er tussen het einde van seizoen 4 en het begin van seizoen 5. Contractonderhandelingen zorgden voor extra vertraging. De eerste aflevering is meteen een dubbele, van bijna 2 uur lang.

In Nederland moet het vierde seizoen eerst nog worden uitgezonden. Dat gebeurt vanaf 25 april op Nederland 2. Het is nog niet bekend wanneer vervolgens seizoen 5 op de buis komt. De dvd-box verschijnt meestal een paar maanden na afloop van het vertonen van de serie in Amerika.