BNN valt door de mand door Twitter
© UNKNOWN

BNN valt door de mand door Twitter

Jongerenomroep BNN is door Twitter te kijk gezet. In het programma 'Je zal het maar hebben', waarin jongeren met een ziekte of handicap worden gevolgd wordt een kandidate die te ziek is om een studie te volgen geholpen met zelfstudieboeken. De hulp blijkt echter in scene gezet, de kandidate mag de boeken niet houden.

De 20-jarige  Tineke, die een ongeneeslijke auto-immuunziekte heeft, krijgt in het programma een negatief advies voor het volgen van een studie. Daarom gaat presentator Valerio met haar winkelen voor zelfstudieboeken om webdesigner te kunnen worden.

Helpen
De schrijfster van de boeken, Hedwyg van Groenendaal, zag dit en nam via Twitter contact op met Tineke om te vragen of ze haar kon helpen met haar zelfstudie. Tot haar verbazing antwoordde Tineke dat ze de boeken nooit heeft gekregen. 'Ik had het wel heel leuk gevonden. Maar ik kon ze op dat moment niet betalen en BNN sponsort niet', tweette Tineke.

Omroep BNN mengde zich via Twitter in de conversatie, en verklaarde: Uitgezocht bij producent: 'Tineke wist toen nog niet wat ze wilde studeren. Als ze 't weet krijgt ze natuurlijk die boeken van BNN'. Volgens Tineke is dit echter gelogen. 'De regisseur heeft me nog gebeld naderhand, en ik had met hem afgesproken dat hij met mij zou overleggen wat ze naar buiten zouden brengen hierover', zegt Tineke. 'Dit hebben ze niet gedaan, dat vind ik heel jammer van BNN.'

Balen
Volgens BNN berust het allemaal op miscommunicatie. 'We balen ervan, we zijn echt niet te beroerd om een paar boeken te geven. Onze omroep staat er juist voor om mensen te helpen', zegt een woordvoerder. 

Tineke heeft de boeken alsnog gekregen van schrijfster Van Groenendaal. BNN heeft een boekenbon opgestuurd.