Henk Krol
Henk Krol © ANP

Vrienden Gay Krant zoeken hulp aanpak Krol

De stichting Vrienden van de Gay Krant zoekt gratis juridische hulp om beslag te kunnen laten leggen op de woning van politicus Henk Krol (50Plus) in Eindhoven. De stichting zegt geen andere manier te zien om de 203.000 euro terug te betalen, die het ministerie van Onderwijs terugvordert omdat Krol, toen hij hoofdredacteur was van de Gay Krant, subsidie op oneigenlijke wijze zou hebben besteed.

'We willen graag beslag leggen op het huis van Krol, dat te koop staat. Maar we hebben daarvoor helaas niet de middelen', zegt Janine Pijl namens de stichting, die in liquidatie verkeert. Het bestuur van de stichting heeft dinsdag besloten op zoek te gaan naar een jurist die gratis de beslaglegging wil verzorgen.

De stichting zegt 'een paar honderd euro voor de deurwaarder' nog wel te kunnen betalen, maar geen jurist die Krol via beslaglegging dwingt tot terugbetaling. Volgens Pijl bezit Krol twee woningen, een in Amsterdam en een in Eindhoven. De laatste staat volgens haar te koop. 'Met de opbrengst kunnen we na aftrek van de openstaande hypotheek het ministerie in elk geval terugbetalen', aldus Pijl.

De stichting zegt ervan overtuigd te zijn dat het Tweede Kamerlid de overheidssubsidie oneigenlijk heeft gebruikt. 'Om die reden hebben we de zaak als klokkenluider zelf bij het ministerie gemeld', aldus Pijl.

Krol wijst de claim af.