Initiatiefnemer Maurice de Hond met leerlingen op de Master Steve Jobs School in Sneek tijdens de eerste schooldag. Dit schooljaar starten 12 scholen in Nederland met de aanpak van O4NT (Onderwijs voor een Nieuwe Tijd). De scholen zijn ervan overtuigd dat de uitvinding van de iPad een nieuwe fase markeert. De kinderen doen spelenderwijs vaardigheden op, die van belang zijn voor hun toekomst.
Initiatiefnemer Maurice de Hond met leerlingen op de Master Steve Jobs School in Sneek tijdens de eerste schooldag. Dit schooljaar starten 12 scholen in Nederland met de aanpak van O4NT (Onderwijs voor een Nieuwe Tijd). De scholen zijn ervan overtuigd dat de uitvinding van de iPad een nieuwe fase markeert. De kinderen doen spelenderwijs vaardigheden op, die van belang zijn voor hun toekomst. © ANP

Ouders bezorgd over iPad-onderwijs

Volgens Trouw is het maar de vraag of de 4-jarige dochter van opiniepeiler Maurice de Hond zelf wel iPad-onderwijs krijgt. Enkele ouders maakten bezwaar tegen de invoering van tablets op de 1e Amstelveense Montessorischool.

Maurice de Hond bedacht de zogeheten Steve Jobsscholen. Hij zit onder meer in de stuurgroep die de Amstelveense school helpt bij de vernieuwing.

Maar lang niet alle ouders zitten te wachten op tabletonderwijs voor hun kind, zegt medezeggenschapsraadlid Annette de Geus. 'Wij hebben nog helemaal geen concreet plan gezien over de onderwijsvernieuwingen die de directie wil doorvoeren', stelt De Geus.

Op een ouderavond werden 'vage plannen' gepresenteerd. 'Mannen in pakken lieten wat filmpjes zien en wat spelletjes die je op de iPad kunt doen. Dat is toch geen gedegen onderbouwing van hoe je onderwijs geeft?'