Google Maps uitgebreid met OV-informatie van 9292ov
© Google Maps

Google Maps uitgebreid met OV-informatie van 9292ov

Google en de Nederlandse online reisplanner 9292ov hebben de handen ineengeslagen. Op Google Maps worden vanaf nu OV-routes samengesteld met de informatie van 9292ov. Het gaat echter nog niet om actuele reisinformatie, maar om geplande routes.

Routeplanners voor het OV bestonden al langer in Google Maps, maar die werden samengesteld met gegevens van de vervoerders NS, Connexxion en GVB. Met de informatie van 9292ov zijn de routes en dienstregelingen van vrijwel alle aanbieders in Google Maps te raadplegen, meldt de Nederlandse site.

Mutaties
Nog niet honderd procent van Nederland wordt momenteel bestreken door de informatie van 9292ov op Google Plus. Volgens woordvoerster Atty Visch van 9292ov moet dat in de komende dagen wel gaan gebeuren. 'We zijn  nog bezig met het doorvoeren van mutaties.' Ook hoopt de site dat uiteindelijk ook actuele reisinformatie op Google Maps getoond worden. Visch: 'Maar daarover zijn we nog in onderhandeling.'

Visch vindt Google Maps een goede manier om de informatie van 9292ov met zoveel mogelijk reizigers te delen. Volgens Pim van der Feltz, directeur Google Benelux, is het een waardevolle toevoeging voor reizigers. Omdat alle Nederlandse dienstregelingen nu in Google Maps zijn terug te vinden, wordt het nog eenvoudiger om snel een reis te plannen. Ook voor de snel groeiende groep mensen die hiervoor onderweg de mobiele telefoon gebruikt', stelt hij in een persbericht. Ook toeristen hebben er volgens hem baat bij.

Wereldwijd bevat Google Maps de informatie van meer dan een miljoen openbaar vervoer-haltes in bijna 500 verschillende steden.