Rijkswaterstaat verwacht morgen hinder door winterse buien
© ANP

Rijkswaterstaat verwacht morgen hinder door winterse buien

Weggebruikers moeten donderdagmiddag en -avond rekening houden met hinder van winterse buien. Dat meldde Rijkswaterstaat woensdag. Voor de sneeuwbuien, die van west naar oost over ons land heentrekken, wordt preventief op de wegen gestrooid.

De dienst heeft 500 strooiwagens met sneeuwschuif, 350 losse sneeuwschuivers en ruim 1200 mensen klaarstaan.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de weersverwachting en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen.

Ochtendspits
Tijdens de ochtendspits donderdag zal het gaan sneeuwen in de Randstad en Zeeland. De buien breiden zich daarna uit over het hele land. In de loop van de dag valt er ongeveer 3 tot 7 centimeter sneeuw, voorspelt weerdienst Weeronline.nl.

Ook het KNMI voorspelt sneeuw, maar volgens de meteorologen in De Bilt valt die pas 'later in de ochtend of aan het begin van de middag'. De sneeuw is het gevolg van dooi die de kou wegdrukt.

Vanuit het zuidwesten komt donderdag warme lucht Nederland binnen. In de ochtend, als het nog koud is, valt er sneeuw. In de loop van de dag stijgen de temperaturen en valt er natte sneeuw en koude regen. Op een koud wegdek kan dat opvriezen, met ijzel tot gevolg.