De prinsjes Alexia, Amalia (midden) en Ariane in juli 2011.
De prinsjes Alexia, Amalia (midden) en Ariane in juli 2011. © ANP

Kinderpostzegels prinsesjes 25 september gepresenteerd

De portretten die Prins Willem-Alexander van zijn drie dochters heeft gemaakt voor de nieuwe serie kinderpostzegels, worden dinsdag 25 september bij hen thuis gepresenteerd. De persoonlijke portretten gaan binnenkort de hele wereld over.

De 11-jarige Daimy belt 25 september aan bij Landgoed de Eikenhorst voor de Eerste Bestelling van kinderpostzegels en kaarten. Dan worden de kinderpostzegels met de afbeeldingen van de Prinsesjes aan de Prins gepresenteerd. Vanaf 26 september zullen ruim 200.000 schoolkinderen zich inzetten om zoveel mogelijk kinderpostzegels en kaarten te verkopen.

Er wordt 9 euro gerekend voor twee velletjes. Van iedere zegel gaat 25 eurocent naar meer veiligheid en ontwikkeling van kinderen die het minder goed hebben. In 2011 werd op deze manier 10 miljoen euro opgehaald.

De opbrengst zal ten goede komen aan projecten wereldwijd, die gericht zijn op veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen. De kinderpostzegels worden op dinsdag 6 november officieel uitgegeven door PostNL. Vanaf 7 november bezorgen de kinderen de zegels bij hun klanten.