Fractievoorzitter Hero Brinkman (L) van de PVV in de Noord-Hollandse Staten en Geert Wilders. © ANP
Fractievoorzitter Hero Brinkman (L) van de PVV in de Noord-Hollandse Staten en Geert Wilders. © ANP © UNKNOWN

Onderzoek naar dubbelfunctie PVV-Statenlid Monica Nunes

Commissaris van de Koningin Johan Remkes laat onderzoeken of het tegen de regels is dat een Statenlid van de PVV in Noord-Holland een dubbelfunctie heeft. Statenlid Monica Nunes, een van de zes PVV'ers in Noord-Holland, is door haar partij aangesteld als fractiemedewerker.

 We doen alles zo transparant mogelijk. Ik begrijp de gevoeligheden. Als er één partij is die zuiver is op politieke geldstromen en subsidies, dan is het de PVV. Ik wil absoluut niet dat mensen denken dat dit niet kan  
Hero Brinkman

Dat bevestigde een woordvoerder van de provincie vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het Haarlems Dagblad.

Fractievoorzitter Hero Brinkman van de PVV in de Noord-Hollandse Staten heeft de aanstelling van Nunes zelf gemeld. Volgens hem is die conform de subsidieregels die gelden voor de provinciale politiek.

Werkrooster
Brinkman stelt dat de situatie mogelijk is als beleidswerk voor de fractie en werk in de Staten wat uren betreft niet samenvallen. Nunes zal om die reden wekelijks een werkrooster inleveren, dat op de PVV-website wordt gepubliceerd.

'We doen alles zo transparant mogelijk. Ik begrijp de gevoeligheden. Als er één partij is die zuiver is op politieke geldstromen en subsidies, dan is het de PVV. Ik wil absoluut niet dat mensen denken dat dit niet kan.' Volgens Brinkman was het voor de PVV moeilijk om een goede fractiemedewerker te vinden.

De fractie krijgt een bijdrage voor het aanstellen van betaalde medewerkers. Het is zeer ongebruikelijk om een eigen fractielid op die manier medewerker te maken. Die zou zo 'dubbel' verdienen.